Изключително съм доволна от сполучливата рецепта на
прекрасната Албена Тодорова за агнешко печено.
https://wp.me/paOmNZ-35E
Супер крехко агнешко месо, много вкусно!
ПРОДУКТИ:
1500 гр. агнешко месо от бут
2 ч.л. червен пипер
3 ч.л. сух джоджен
½ ч.л. млян бял пипер
2 скилидки чесън
Сол
Олио
5-6 стръка свеж джоджен
3 връзки пресен лук
4 с.л. масло
В купа се смесва 5 с.л. олио, сух джоджен, червен пипер,
2 ч.л. червен пипер
3 ч.л. сух джоджен
½ ч.л. млян бял пипер
2 скилидки чесън
Сол
Олио
5-6 стръка свеж джоджен
3 връзки пресен лук
4 с.л. масло
В купа се смесва 5 с.л. олио, сух джоджен, червен пипер,
бял пипер, сол и 2 пресовани скилидки чесън.
Измитото и подсушено месо се намазва добре с тази смес
и се оставя да престои поне няколко часа в хладилник.
След това агнешкото се поставя в глинен съд,
в който се добавя 350 мл. гореща вода,
клончета пресен джоджен
а месото се намазва с масло.
Глиненият съд се поставя в студена фурна,
след което се включва на 200 градуса, за 30 минути.
След това се слага капака на съда и фурната се намалява на 170 градуса.
Така се пече 2 часа, след което се добавя в соса нарязания
на дребно пресен лук, който предварително се посолява.
Пече се още 1 час, като в последните 15 минути,
капакът се остранява, за да се запече добре месото.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар