понеделник, 17 април 2023 г.

АГНЕШКО ПЕЧЕНО В ГЛИНЕН СЪД

Изключително съм доволна от сполучливата рецепта на 
прекрасната Албена Тодорова за агнешко печено.
https://wp.me/paOmNZ-35E
Супер крехко агнешко месо, много вкусно! 


ПРОДУКТИ:


1500 гр. агнешко месо от бут
2 ч.л. червен пипер
3 ч.л. сух джоджен
½ ч.л. млян бял пипер
2 скилидки чесън
Сол 
Олио
5-6 стръка свеж джоджен
3 връзки пресен лук
4 с.л. масло
В купа се смесва 5 с.л. олио, сух джоджен, червен пипер, 
бял пипер, сол  и 2 пресовани скилидки чесън. 
Измитото и подсушено месо се намазва добре с тази смес
и се оставя да престои поне няколко часа в хладилник.
 След това агнешкото се поставя в глинен съд, 
в който се добавя 350 мл. гореща вода,
клончета пресен джоджен
а месото се намазва с масло.
Глиненият съд се поставя в студена фурна,
след което се включва  на 200 градуса, за 30 минути.
След това се слага капака на съда и фурната се намалява на 170 градуса. 
Така се пече 2 часа, след което се добавя в соса нарязания
 на дребно пресен лук, който предварително се  посолява. 
Пече се  още 1 час, като в последните 15 минути, 
капакът се остранява, за да се запече добре месото.

ДОБЪР АПЕТИТ!







Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар