понеделник, 24 април 2023 г.

САЗДЪРМА С ЯЙЦА И ПРЕСЕН ЛУК

Ястие от старите тефтери, бързо за приготвяне, много вкусно!
Един от любимите аламинути на моя баща.





ПРОДУКТИ:

саздърма 200 г
пресен лук 1/2 връзка
яйца 4 бр.
масло 1 бучка
сол
лют пипер
кимион

ПРИГОТВЯНЕ:

Лукът се почиства, измива и нарязва на колелца.
Задушава се в масло с щипка сол.
Добавя се нарязаната на кубчета саздърма /моята е домашна,
 приготвена по тази рецепта: 
оставя да се запържи за кратко.
Прибавят се разбитите яйца и се разбъркват с дървена лъжица,
докато се сгъсти сместа.
Готовото ястие се поръсва се с кимион и лют пипер.
Препичат се филийки хляб и люта чушка на сух тиган.

ДОБЪР АПЕТИТ!




Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    










 

Няма коментари:

Публикуване на коментар