Много вкусен хляб, сочен и пухкав, с крехка коричка!
Лесен за приготвяне!
ПРОДУКТИ:
прясно мляко 100 мл
топла вода 300 мл
бяло брашно 550 г
царевичен грис 150 г
сол 1 и 1/2 ч.л.
захар 1 ч.л.
прясна мая 1/2 кубче /20 г/
зехтин 2 суп.л.
ракия 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Този хляб замесих в хлебопекарна и
изпеках във фурна.
Първо активирах маята с 1 ч.л.захар,
топло мляко и 2 суп.л. брашно.
Сипах зехтин върху бъркалките, необходимото
количество вода, ракия /за да не се троши хлябът
при нарязване/, пресятото брашно и
царевичен грис, сол.
Направих кладенче в брашното и добавих
активираната мая.
Стартирах програма 11, за тесто за паста,
за 15 минути.
Добре е да наблюдавате тестото,
ако не се оформи на топка добавяте още брашно,
все пак брашната са различни.
След като свърши програмата
намазах купа с малко мазнина и поставих тестото,
да удвои обема си, покрих с кърпа.
След това премесих тестото за кратко и
поставих в плик за печене.
Пликът не се дупчи.
Оставих да втаса, след което
изпеках във фурна, на 180 градуса, за 30-40 минуги,
докато хлябът добие златиста коричка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар