понеделник, 16 януари 2023 г.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ С ЧУБРИЦА И СЕМЕНА

Щастие е кухнята ти да ухае на прясно изпечен, домашен хляб!


ПРОДУКТИ:

 хладка вода 300 мл
зехтин 3 с.л.
яйце 1 бр.
кисело мляко 2 суп.л.
сол 1 суп.л.
захар 1 ч.л.
530 г пълнозърнесто брашно с овесени ядки
170 г бяло брашно
суха мая 9 г
чубрица 1 суп.л.
лук гранули 1 ч.л.
тиквено и слънчогледово семе за отгоре
част от яйце за намазване отгоре

ПРИГОТВЯНЕ:


Тестото за хляба замесих в хлебопекарна, като
в контейнера и сложих първо течните съставки и
добавих сухите.
Разбира се може да замесите тестото и на ръка.

Включих на програма 11- тесто за пица, 
за 15 минути, след което смених
програмата на 7 за експресен хляб и
извадих тестото преди печене.

Във форма за хляб, ползвах метална,
сложих хартия за печене и готовото 
омесено тесто.
Покрих тестото и оставих да втаса,
на стайна температура, около 40 минути.

Намазах го с разбито яйце, поръсих
с тиквено и слънчогледово семе и
сложих в загрята фурна, с включен вентилатор.

Пеках на 180 градуса, за 30 минути.

След като се изпече хябът, го поставих
на решетка и завих с памучна кърпа.
Оставих да изстине и разрязах.

Хареса ни!







Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


Няма коментари:

Публикуване на коментар