Щастие е кухнята ти да ухае на прясно изпечен, домашен хляб!
ПРОДУКТИ:
хладка вода 300 мл
зехтин 3 с.л.
яйце 1 бр.
кисело мляко 2 суп.л.
сол 1 суп.л.
захар 1 ч.л.
530 г пълнозърнесто брашно с овесени ядки
170 г бяло брашно
суха мая 9 г
чубрица 1 суп.л.
лук гранули 1 ч.л.
тиквено и слънчогледово семе за отгоре
част от яйце за намазване отгоре
ПРИГОТВЯНЕ:
Тестото за хляба замесих в хлебопекарна, като
в контейнера и сложих първо течните съставки и
добавих сухите.
Разбира се може да замесите тестото и на ръка.
Включих на програма 11- тесто за пица,
за 15 минути, след което смених
програмата на 7 за експресен хляб и
извадих тестото преди печене.
Във форма за хляб, ползвах метална,
сложих хартия за печене и готовото
омесено тесто.
Покрих тестото и оставих да втаса,
на стайна температура, около 40 минути.
Намазах го с разбито яйце, поръсих
с тиквено и слънчогледово семе и
сложих в загрята фурна, с включен вентилатор.
Пеках на 180 градуса, за 30 минути.
След като се изпече хябът, го поставих
на решетка и завих с памучна кърпа.
Оставих да изстине и разрязах.
Хареса ни!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар