Тутманик с масло и сирене скъп спомен от детството
с невероятен аромат на вкусна, топла, прясно изпечена закуска,
чийто аромат се разнася из цялата къща.
ПРОДУКТИ:
бяло брашно 450 г
топла вода 250 г
суха мая 7 г
олио 2-3 суп.л.
сол 1 ч.л.
захар 1 и 1/2 ч.л.
семена по избор
масло 50 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Тестото опитах да замеся в робот Нинджа, стана за
по-малко от минута, но може да се замеси по класическия начин.
В купа разтворих маята със топлата вода, захар и 5-6 супени лъжици
брашно. Оставих да шупне.
Брашното се пресява и смесва със солта, сипва се в
каната на робота.
Към него се прибавя олио и шупналата мая.
Роботът се включва на програма MIX, с ножа за тесто.
За по-малко от минута се замесва тестото.
Оставя се да втаса и се завива с памучна кърпа.
След втасване се разделя на 3 еднакви топки,
които се оставят да втасат, докато удвоят обема си.
Всяка топка се разточва на кръгла кора,
с диаметъра на тавата, в която ще се пече тутманика.
Първата кора се намазва се с мазнина и се поръсва
със сирене.
Слага се втора кора, намазнява се и се наръсва сирене.
Покрива се с трета кора, нарязва се с остър нож
на 8 парчета и се слага в тава.
Отгоре се полива с разтопено масло.
Поръсва се със семена, с които разполагате.
Изчаква се да втаса и се пече за 30-35 минути,
на 200 градуса.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар