Представям ви една рецепта на Мариета Илийчева,
от която се впечатлих, признавам
и приготвих по мой вкус.
ПРОДУКТИ:
патладжани 2 бр. средни
сирене около150 г
гъсто кисело мляко 1 ч.ч.
чесън 1 глава
домат 1 бр.
зехтин 2 суп.л
краве масло 1 бучка, колкото едър лешник
сладък червен пипер
пушен червен пипер
кимион
кориандър
чесън на прах
джинджифил
куркума
орехови ядки 1-2 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се надупчват и поставят в тава,
върху хартия за печене, заедно с един домат,
нарязан на половинки и глава чесън, разполовена.
Поливат се със струйка захтин и се пекат за 20 минути.
В купа се намачква сирене, 2 скилидки от печения чесън
и кисело мляко, докато стане с консистенция на катък.
В касерола се загрява зехтинът с маслото и се
добавят подправките.
Слага се по щипка от всичките и се
дръпват веднага от котлона, за да не загорчат.
В чиния за сервиране се поставя от млечната смес.
Върху нея се нарежда патладжана, предварително
потопен в сместа с подправки.
Той също се полива със сместа.
Слагат се печените доматчета, чесънче.
Отгоре се поръсват със запечени
орехови ядки на сух тиган и магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар