събота, 8 октомври 2022 г.

ПЕЧЕНИ ПАТЛАДЖАНИ СЪС СИРЕНЕ

Представям ви една рецепта на Мариета Илийчева,
от която се впечатлих, признавам
и приготвих по мой вкус.


ПРОДУКТИ:

патладжани 2 бр. средни 
сирене около150 г
гъсто кисело мляко 1 ч.ч.
чесън 1 глава
домат 1 бр.
зехтин 2 суп.л
краве масло 1 бучка, колкото едър лешник
сладък червен пипер
пушен червен пипер
кимион
кориандър
чесън на прах
джинджифил
куркума
орехови ядки 1-2 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Патладжаните се надупчват и поставят в тава,
върху хартия за печене, заедно с един домат,
нарязан на половинки и глава чесън, разполовена.
Поливат се със струйка захтин и се пекат за 20 минути.
В купа се намачква сирене, 2 скилидки от печения чесън
и кисело мляко, докато стане с консистенция на катък.
В касерола се загрява зехтинът с маслото и се 
добавят подправките. 
Слага се по щипка от всичките и се
дръпват веднага от котлона, за да не загорчат.
В чиния за сервиране се поставя от млечната смес.
Върху нея се нарежда патладжана, предварително
потопен в сместа с подправки.
Той също се полива със сместа.
Слагат се печените доматчета, чесънче.
Отгоре се поръсват със запечени
орехови ядки на сух тиган и магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ!




 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар