събота, 27 август 2022 г.

БОБ С НАДЕНИЦА


Продуктите:

бял боб 2 каф.ч.
наденица /македонка/ 2 парчета
лук 1 глава
пиперки 2 бр.
домашна вегета 1 суп.л.
сух джоджен 1 ч.л.
мащерка 1 китка
олио 1/2 каф.ч.
сол 1 ч.л.
червен пипер 1 ч.л.
брашно 1 суп.л.

Приготвяне:

От майка помня, че бобът се накисва от вечерта, в студена вода.
На другия ден се отцежда от водата.
 Слага се в тенджера
 с вода и щом тя заври се изхвърля, а боба се измива и 
залива с гореща вода.
Прибавя се 1 супена лъжица олио, по-голямата част от 
нарязания лук и пиперки, оставя се да ври.
Когато бобът започне да омеква, се прибавя нарязания
 на кубчета домат, наденицата на колелца, 
 сол, домашна вегета, сух джоджен и мащерка.
Бобът се оставя да къкри още 10 минути,
след което се прави запръжка,
 като се запържва останалия лук в олио,
добавя се брашно и накрая червен пипер.
Сервира се с чорбаджийски чушки от нашата градина.

Добър апетит!





 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар