Продуктите:
бял боб 2 каф.ч.
наденица /македонка/ 2 парчета
лук 1 глава
пиперки 2 бр.
домашна вегета 1 суп.л.
сух джоджен 1 ч.л.
мащерка 1 китка
олио 1/2 каф.ч.
сол 1 ч.л.
червен пипер 1 ч.л.
брашно 1 суп.л.
Приготвяне:
От майка помня, че бобът се накисва от вечерта, в студена вода.
На другия ден се отцежда от водата.
Слага се в тенджера
с вода и щом тя заври се изхвърля, а боба се измива и
залива с гореща вода.
Прибавя се 1 супена лъжица олио, по-голямата част от
нарязания лук и пиперки, оставя се да ври.
Когато бобът започне да омеква, се прибавя нарязания
на кубчета домат, наденицата на колелца,
сол, домашна вегета, сух джоджен и мащерка.
Бобът се оставя да къкри още 10 минути,
след което се прави запръжка,
като се запържва останалия лук в олио,
добавя се брашно и накрая червен пипер.
Сервира се с чорбаджийски чушки от нашата градина.
Добър апетит!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар