четвъртък, 9 юни 2022 г.

ПИЦА


Поредният експеримент : да приготвя тесто за пица в хлебопекарна
и да изпека в еърфрайър.
Резултатът ме удовлетвори.


За да си приготвите тестото за пицата ви е необходимо:
вода 300 мл
сол 1 ч.л.
брашно 450 г
зехтин 1 суп.л.
захар 2 ч.л.
суха мая 7 г

Ще ви са нужни още:
шунка
кашкавал
пиперка
чери доматчета
замразена царевица
олио/зехтин/
чубрица

Тестото за пицата се замесва в хлебопекарна Silver Crest по
рецепта, дадена в книжката на хлебопекарната.

Тъй като времето е топло, хлебопекарната се включва на програма 
9-месене, за 10 минути /без втасване/, след
което се изважда тестото и се оставя да почине и втаса,
докато се нарежат останалите продукти, необходими за пицата.
След това се откъсва една топка тесто, с която се разточва кора,
 към 20-22 см, да може да се
побере в еър фрайър Вортекс, където ще се пече пицата.
Тестото се намазва с лютеница.
Поставят се резени шунка, кашкавал, пиперка, 
ръсва се малко замразена царевица.
 Отгоре се нареждат няколко колелца нарязани
чери доматчета и се поръсва с чубрица.
Най-отгоре пицата се напръсква се със спрей олио /зехтин/.
След като се наложи пицата, се изчаква 10 минути и
се слага да се пече в еър фрайър, на 170 градуса,
за 10 минути. Може да се ползва и фурна.
Получава се много вкусна и добре изпечена пица,
и за кратко време.

Добър апетит! 







Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар