неделя, 12 юни 2022 г.

МИДИ С БЯЛО ВИНО, ЧЕСЪН, КОПЪР И ДЕВЕСИЛ

Готвенето на миди  отнема съвсем малко време - за 5 минути
имате много вкусен и зашеметяващ резултат.
Предлагам да опитате лесна и рецепта за миди с
бяло вино, чесън, копър и девесил.


миди 1 кг
чесън 1 глава
масло 40-50 г
бяло вино 150 мл
пресен копър китка
пресен девесил китка
сол 1 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.

За си ги приготвите първо трябва да подберете
само затворени миди и със здрави черупки.
Да ги измиете под течаща вода с четка, 
да се отскубнат мустачките, прикрепени към тях.

Сложете мидите в тенджера и добавете ситно нарязан
чесън, копър и девесил, бяло вино,
сол, черен пипер, масло.
Захлупете тенджерата с капак и задушете 5 минути.
След това разклатете тенжерата, за да се отворят мидите.
Сервирайте веднага, докато са топли, в
купа или тенджерка и полейте със соса.
Може за поръсите магданоз.

НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !





Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар