Готвенето на миди отнема съвсем малко време - за 5 минути
имате много вкусен и зашеметяващ резултат.
Предлагам да опитате лесна и рецепта за миди с
бяло вино, чесън, копър и девесил.
миди 1 кг
чесън 1 глава
масло 40-50 г
бяло вино 150 мл
пресен копър китка
пресен девесил китка
сол 1 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
За си ги приготвите първо трябва да подберете
само затворени миди и със здрави черупки.
Да ги измиете под течаща вода с четка,
да се отскубнат мустачките, прикрепени към тях.
Сложете мидите в тенджера и добавете ситно нарязан
чесън, копър и девесил, бяло вино,
сол, черен пипер, масло.
Захлупете тенджерата с капак и задушете 5 минути.
След това разклатете тенжерата, за да се отворят мидите.
Сервирайте веднага, докато са топли, в
купа или тенджерка и полейте със соса.
Може за поръсите магданоз.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар