вторник, 17 май 2022 г.

ПАТЛАДЖАНИ С ПЛЪНКА ОТ СИРЕНЕ

Много благодаря за сполучливата рецепта на Светла Иванова!



ПРОДУКТИ:

патладжани 2 бр.
сирене 200 г
майонеза 1 препълнена суп.л.
чери домати 7 бр.
кашкавал
олио
сол
пресен магданоз
босилек за украса

ПРИГОТВЯНЕ:

Патладжаните се измиват и срязват, но не до края.
Посоляват се, подсушават се с домакинска хартия.
Леко се омазняват със спрей за олио или четка 
и се слагат в еър фрайър /моят е Вортекс/,
на програма roast, за 10 минути, на 200 градуса.
През това време в чиния се намачква с вилица сирене,
прибавя се майонеза, магданоз.
Щом се изпекат патладжаните с лъжица се издълбава
вътрешността им и се прибавя към сиренето и майонезата.
Разбърква се и с тази смес се пълнят двата патладжана.
Върху всеки патладжан се нареждат парченца чери
домати и кашкавал.
Слагат се да се пекат още 10 минути, на същата
програма, на 180 градуса, до разтопяване на кашкавала.
Хапват се топли.
Много са вкусни!










Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар