Много благодаря за сполучливата рецепта на Светла Иванова!
ПРОДУКТИ:
патладжани 2 бр.
сирене 200 г
майонеза 1 препълнена суп.л.
чери домати 7 бр.
кашкавал
олио
сол
пресен магданоз
босилек за украса
ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се измиват и срязват, но не до края.
Посоляват се, подсушават се с домакинска хартия.
Леко се омазняват със спрей за олио или четка
и се слагат в еър фрайър /моят е Вортекс/,
на програма roast, за 10 минути, на 200 градуса.
През това време в чиния се намачква с вилица сирене,
прибавя се майонеза, магданоз.
Щом се изпекат патладжаните с лъжица се издълбава
вътрешността им и се прибавя към сиренето и майонезата.
Разбърква се и с тази смес се пълнят двата патладжана.
Върху всеки патладжан се нареждат парченца чери
домати и кашкавал.
Слагат се да се пекат още 10 минути, на същата
програма, на 180 градуса, до разтопяване на кашкавала.
Хапват се топли.
Много са вкусни!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар