Признавам, че тези кюфтенца ме впечатлиха от
публикацията на Борислава Чолакова,
която ги приготви с телешка кайма.
Реших да ги приготвя със свинско мляно месо, като
добавих и нещо свое в рецептата.
ПРОДУКТИ:
свинско мляно месо 250 г
тиквичка малка 15 см
пресен лук 2 стръкчета само перцата
магданоз 1/4 връзка
яйце S размер или част от него ако е по-голямо
може копър
червена пиперка 1/2 бр.
сол 1/2 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
кимион 1/2 ч.л.
чубрица 1/2 ч.л.
смес от бяло и царевично брашно за овалване
олио
ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичката се настъргва на ситно и се изцежда
добре. Смесва се с каймата, нарязаните перца лук,
наситнената на кубчета червена чушка, магданоз и
разбитото яйце.
Добавя се сол, черен пипер, кимион, чубрица и
се омесва добре.
Оформят се кюфтета, които се овалват в смес от
бяло и царевично брашно.
Напръскват се със спрей олио и се пекат
в еър фрайър Вортекс, на програма
Gril, на 205 градуса, за 15 минути, с едно обръщане.
Още топли се хапват.
Вкусно!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар