сряда, 18 май 2022 г.

КЮФТЕТА ОТ СВИНСКО МЛЯНО МЕСО И ТИКВИЧКИ

Признавам, че тези кюфтенца ме впечатлиха от 
публикацията на Борислава Чолакова,
която ги приготви с телешка кайма.
Реших да ги приготвя със свинско мляно месо, като
добавих и нещо свое в рецептата.


ПРОДУКТИ:

свинско мляно месо 250 г
тиквичка малка 15 см
пресен лук 2 стръкчета само перцата
магданоз 1/4 връзка
яйце S размер или част от него ако е по-голямо
може копър 
червена пиперка 1/2 бр.
сол 1/2 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
кимион 1/2 ч.л.
чубрица 1/2 ч.л.
смес от бяло и царевично брашно за овалване
олио

ПРИГОТВЯНЕ:

Тиквичката се настъргва на ситно и се изцежда
добре. Смесва се с каймата, нарязаните перца лук,
наситнената на кубчета червена чушка, магданоз и
разбитото яйце.
Добавя се сол, черен пипер, кимион, чубрица и
се омесва добре.
Оформят се кюфтета, които се овалват в смес от
бяло и царевично брашно.
Напръскват се със спрей олио и се пекат
в еър фрайър Вортекс, на програма
Gril, на 205 градуса, за 15 минути, с едно обръщане.
Още топли се хапват.
Вкусно!






 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар