Реших да направя опит с една рецепта, за кекс в хлебопекарна.
Получи се много лимонов, влажен, свеж и сочен кекс.
ПРОДУКТИ:
брашно 250 г
яйца 5 бр. на стайна температура
кисело мляко 125 г
бакпулвер 1 бр.
захар 200 г
захар 200 г
олио 100 мл
сол щипка
настъргана лимонова кора от 1 лимон
стафиди 1/2 каф.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Във формата на хлебопекарната се поставят първо
течните съставки: олио, яйца, кисело мляко.
След това следват сухите съставки: лимонова
кора, захар, брашно, което предварително е
пресято и смесено с бакпулвер и накрая щипка сол.
Избира се програма №8 "кекс", препечена кора,
за 1ч и 30 минути.
Стафидите се пускат след първия звуков сигнал.
След втория звуков сигнал на хлебопекарната
се изваждат куките за месене.
С четка, напоена с разтопено масло се
намазва горната част на формата, над тестото.
Щом свърши програмата, кексът се оставя
да почине 5-6 минути,
след което се изважда и поставя на
метална скара, за да изстине окончателно.
Приготвя се лимонова глазура с
1ч.ч.пудра захар и 2-3 суп.л. лимонов сок, като
се разбива захарта с лимоновия сок до
желаната гъстота.
С тази глазура се намазва кекса и се
украсява пожелание.
Да ви е сладко!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар