С първите домашни ягоди от нашата градина,
много лесен и вкусен ягодов сладкиш.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
100 г масло /разтопено/
200 мл кисело мляко /3%/
щипка сол
200 г захар
220 г брашно
пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
150-200 г ягоди
пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Започва се с отделяне на жълтъци и белтъци.
Върху белтъците сложете щипка сол и разбъркайте до пяна,
след това добавете захарта и разбъркайте на висока скорост,
докато захарта се разтопи и се получи твърд меренг.
Отделените жълтъците се смесват с разтопеното масло,
киселото мляко, ванилията и бакпулвера.
Разбъркайте добре, след това добавете пресятото брашно
и разбъркайте внимателно, до получаване на тесто без бучки.
Добавете белтъчната смес и разбъркайте лесно с движения отдолу нагоре,
за да получите хомогенно тесто.
Намажете форма за печене с размери 20/30 см, с парче масло.
Изсипете кексовата смес.
Нарежете ягодите на четири и леко поръсете с брашно,
за да не паднат на дъното на формата.
Наредете ги отгоре .
Сложете да печете сладкиша във фурна,
с вентилатор на 170 градуса, за 30-35 минути.
Щом се изпече, поръсете с пудра захар.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Много хубава рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване