сряда, 25 май 2022 г.

ХЛЯБ С ТИКВИЧКИ И ОРЕХИ

Невероятно бърза рецепта за хляб с тиквички,
влажен, леко сладък с нотка на подправка.
За всяко време на деня.
Подправките канела, индийско орехче и ванилия
добавят прекрасен подправен аромат, а
ядките добавят вкусна  хрупкавост на хляба.



ПРОДУКТИ:

яйца 2 бр.
захар 1 суп.л.
заквасена сметана 60 г
брашно 2 ч.ч.
орехови ядки 1/2 ч.ч.
сода бикарбонат 1/2 ч.л.
бакпулвер 1 ч.л.
настъргани тиквички 2 бр.малки
олио 1/3 ч.ч.
сол 1 ч.л.
канела 1/3 ч.л.
индийско орехче 1/4 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Разбийте яйцата със захарта, добавете сметаната.
Настържете тиквичките и изстискайте.
Прибавете и тях.
Сложете пресятото брашно, сода, бакпулвер и сол.
Добавете олио, индийско орехче, канела и едро нарязани 
орехови ядки.
Разбъркайте добре.
В малка форма 20/10 см, застелете дъното с хартия
за печене и изсипете тестото за хляб.
Печете в загрята фурна, с вентилатор,
на 170 градуса, за 45-50 минути, до приятен
златист цвят.
Ако хлябът започне да се изпича твърде
бързо отгоре, покрийте с алуминиево фолио.
Оставете хлябът да изстине преди да го
извадите от формата.
Нарежете на филийки и му се насладете.










 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар