Невероятно бърза рецепта за хляб с тиквички,
влажен, леко сладък с нотка на подправка.
За всяко време на деня.
Подправките канела, индийско орехче и ванилия
добавят прекрасен подправен аромат, а
ядките добавят вкусна хрупкавост на хляба.
ПРОДУКТИ:
яйца 2 бр.
захар 1 суп.л.
заквасена сметана 60 г
брашно 2 ч.ч.
орехови ядки 1/2 ч.ч.
сода бикарбонат 1/2 ч.л.
бакпулвер 1 ч.л.
настъргани тиквички 2 бр.малки
олио 1/3 ч.ч.
сол 1 ч.л.
канела 1/3 ч.л.
индийско орехче 1/4 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте яйцата със захарта, добавете сметаната.
Настържете тиквичките и изстискайте.
Прибавете и тях.
Сложете пресятото брашно, сода, бакпулвер и сол.
Добавете олио, индийско орехче, канела и едро нарязани
орехови ядки.
Разбъркайте добре.
В малка форма 20/10 см, застелете дъното с хартия
за печене и изсипете тестото за хляб.
Печете в загрята фурна, с вентилатор,
на 170 градуса, за 45-50 минути, до приятен
златист цвят.
Ако хлябът започне да се изпича твърде
бързо отгоре, покрийте с алуминиево фолио.
Оставете хлябът да изстине преди да го
извадите от формата.
Нарежете на филийки и му се насладете.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар