понеделник, 23 май 2022 г.

ХРУПКАВ ПШЕНИЧНО-РЪЖЕН ХЛЯБ С АРОМАТ НА МАЩЕРКА



ПРОДУКТИ:

бяло брашно /София мел екстра/ 340 г
пшенично-ръжено /брашно мелница Арчар/ 200 г,
в съотношение 65% пълнозърнесто пшенично брашно и
35% пълнозърнесто ръжено бпашно
суха мая 9 г
захар 1 суп.л.
сол 1 суп.л.
зехтин 25 мл
топла вода 350 мл
маково семе 1 суп.л.
ленено семе 2 суп.л.
сусам 2 суп.л.
мащерка сушена 1 суп.л.
добавих от мен 2 суп л.равни брашно,
докато се образува хубава топка тесто.

ПРИГОТВЯНЕ:

В контейнерчето на хлебопекарна SilverCrest се сипва
топла вода, след нея зехтин, захар, семената,
смесените и пресети брашна, сол и накрая
сухата мая.
Хлебопекарната се включва на програма №3 за
пълнозърнест хляб, за 1000 г, за 3ч.20 мин.
След втория звуков сигнал се махат куките за месене,
 тестото се изважда и с намаслени в зехтин ръце се 
оформя на правоъгълник, след което се навива на руло.
Правят се няколко разрези с остър нож и
тестото се прибира в кошницата на хлебопекарната.
Програмата продължава, докато се изпече хляба.
Оставя се за 10 минути да почине хляба, след
което се изважда и поставя върху метална скара,
за да изстине.
В цялата кухня ухае на хляб, с аромат на мащерка.

НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!







 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар