ПРОДУКТИ:
бяло брашно /София мел екстра/ 340 г
пшенично-ръжено /брашно мелница Арчар/ 200 г,
в съотношение 65% пълнозърнесто пшенично брашно и
35% пълнозърнесто ръжено бпашно
суха мая 9 г
захар 1 суп.л.
сол 1 суп.л.
зехтин 25 мл
топла вода 350 мл
маково семе 1 суп.л.
ленено семе 2 суп.л.
сусам 2 суп.л.
мащерка сушена 1 суп.л.
добавих от мен 2 суп л.равни брашно,
докато се образува хубава топка тесто.
ПРИГОТВЯНЕ:
В контейнерчето на хлебопекарна SilverCrest се сипва
топла вода, след нея зехтин, захар, семената,
смесените и пресети брашна, сол и накрая
сухата мая.
Хлебопекарната се включва на програма №3 за
пълнозърнест хляб, за 1000 г, за 3ч.20 мин.
След втория звуков сигнал се махат куките за месене,
тестото се изважда и с намаслени в зехтин ръце се
оформя на правоъгълник, след което се навива на руло.
Правят се няколко разрези с остър нож и
тестото се прибира в кошницата на хлебопекарната.
Програмата продължава, докато се изпече хляба.
Оставя се за 10 минути да почине хляба, след
което се изважда и поставя върху метална скара,
за да изстине.
В цялата кухня ухае на хляб, с аромат на мащерка.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар