понеделник, 2 май 2022 г.

ТИПОВ ХЛЯБ СЪС СЕМЕНА

Ползвах рецептата за бял хляб на Боряна Василева,
като замених бялото брашно с типово и добавих семена.


ПРОДУКТИ:

айран 350 мл
оцет 1 суп.л.
сол 1 ч.л.
олио 1 суп.л.
брашно 500 г, като добавих 1 пълна суп.л.брашно при месенето
суха мая 1 и 1/2 ч.л.
микс от семена 2 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Типовият хляб приготвих в хлебопекарна Silver Crest.
В контейнерът на хлебопекарната се сипва айряна, олио, оцет.
Прибавя се пресятото брашно, сол, маята най-отгоре.
  Хлебопекарната се включва на програма 11 /паста/ , за 15 минути,
да се събере тестото на топка и се вижда дали иска нещо-вода или брашно.
След това се включва програма 4/сладък хляб/,
за 1 кг, средно изпечен хляб, за 2 ч.и 55 мин. 
След като се чуе звукът за добавяне на съставки, се сипват семената,
а програмата продължава.
След сигналният звук за отстраняване на куките
за месене, те се премахват и програмата продължава докрая.
Готовият хляб се изважда от хлебопекарната и се
поставя на скара да изстине.

ДОБЪР АПЕТИТ!









 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар