Ползвах рецептата за бял хляб на Боряна Василева,
като замених бялото брашно с типово и добавих семена.
ПРОДУКТИ:
айран 350 мл
оцет 1 суп.л.
сол 1 ч.л.
олио 1 суп.л.
брашно 500 г, като добавих 1 пълна суп.л.брашно при месенето
суха мая 1 и 1/2 ч.л.
микс от семена 2 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Типовият хляб приготвих в хлебопекарна Silver Crest.
В контейнерът на хлебопекарната се сипва айряна, олио, оцет.
Прибавя се пресятото брашно, сол, маята най-отгоре.
Хлебопекарната се включва на програма 11 /паста/ , за 15 минути,
да се събере тестото на топка и се вижда дали иска нещо-вода или брашно.
След това се включва програма 4/сладък хляб/,
за 1 кг, средно изпечен хляб, за 2 ч.и 55 мин.
След като се чуе звукът за добавяне на съставки, се сипват семената,
а програмата продължава.
След сигналният звук за отстраняване на куките
за месене, те се премахват и програмата продължава докрая.
Готовият хляб се изважда от хлебопекарната и се
поставя на скара да изстине.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар