понеделник, 2 май 2022 г.

ГОФРЕТИ / виенски вафли /

Рецептата е от руски сайт.
Горети в силиконова форма!?
Защо пък не!?
С верният ми кухнески помощник
еър фрайър Вортекс.
Хрупкави и много вкусни!


ПРОДУКТИ:

прясно мляко 410 мл
брашно 240 г
захар 2 суп.л
бакпулвер 2 ч.л.
сол 1/2 ч.л.
яйца 3 бр.
масло 80 г

ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се разбиват със захарта.
Прибавя се прясно мляко, разтопено масло,
пресятото брашно, заедно със солта и бакпулвера.
Разбърква се с миксер до хомогенна смес.
Сместа се изсипва в каничка, с която
се сипва внимателно във вафлена, силиконова форма,
която се бях поръчала от Али експрес.
Във фрайъра се слага решетка, на която
се поставя силиконовата форма.
Целта е да бъде по-близко до реотаните на фрайъра.
Включва се програма Air fry, за 10 минути,
на 200 градуса.
За около 5-6 минути, гофретите се изпичат
от едната страна, след което се
обръщат и се пекат от другата страна,
За следващите гофрети.
 се повтаря процедурата, дори минутите 
при обръщане са по-малко.
Следете все пак, да не прегорят гофретите.
Гофретите се изваждат и поднасят с
пудра захар и плодове, с които разполагате.
А ползвах замразени ягоди и боровинки от фризера.
Насладете им се !









Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар