сряда, 18 май 2022 г.

ХЛЯБ С ОВЕСЕНИ ТРИЦИ

Добре е човек да опита и нови нещица,
например този вкусен хляб с овесени трици, който  погледнах
от Борислава Чолакова, но нагласих  както се казва на мой вкус.



ПРОДУКТИ:

овесени трици 23 суп.л./с показаната мярка на снимката/
грахам 3 суп.л.
бяло брашно 4 суп.л.
яйца 2 бр.
кисело мляко 2 ч.ч./от 200 мл/
щипка сода бикарбонат
бакпулвер 1 бр.
фини овесени ядки 2 суп.л.
сусам 1 суп.л.
риган 1 суп.л.
1 суп.л.зехтин
семена по избор

ПРИГОТВЯНЕ:

Содата се слага в киселото мяко и се изчаква то да шупне.
Яйцата се разбиват в купа и се смесват с киселото мляко и олиото. 
Прибавят се триците, брашната, разбъркани с бакпулвера,
овесените ядки, сусам, риган, сол.
Обърква се добре и се сипва в малка кексова форма,
покрита с хартия за печене.
Отгоре се посипват семена по избор.
Хлябът се пече в загрята фурна с вентилатор,
на 170 градуса, за 40-45 минути.
Различен хляб, при това много вкусен!









 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар