Добре е човек да опита и нови нещица,
например този вкусен хляб с овесени трици, който погледнах
от Борислава Чолакова, но нагласих както се казва на мой вкус.
ПРОДУКТИ:
овесени трици 23 суп.л./с показаната мярка на снимката/
грахам 3 суп.л.
бяло брашно 4 суп.л.
яйца 2 бр.
кисело мляко 2 ч.ч./от 200 мл/
щипка сода бикарбонат
бакпулвер 1 бр.
фини овесени ядки 2 суп.л.
сусам 1 суп.л.
риган 1 суп.л.
1 суп.л.зехтин
семена по избор
ПРИГОТВЯНЕ:
Содата се слага в киселото мяко и се изчаква то да шупне.
Яйцата се разбиват в купа и се смесват с киселото мляко и олиото.
Прибавят се триците, брашната, разбъркани с бакпулвера,
овесените ядки, сусам, риган, сол.
Обърква се добре и се сипва в малка кексова форма,
покрита с хартия за печене.
Отгоре се посипват семена по избор.
Хлябът се пече в загрята фурна с вентилатор,
на 170 градуса, за 40-45 минути.
Различен хляб, при това много вкусен!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар