И у дома ухае на вкусен, прясно изпечен домашен хляб!
Ползвах рецепта на Галина Петрова, като увеличих
количеството брашно.
ПРОДУКТИ:
марна вода / леко топла вода / 330 мл
олио 3 суп.л.
захар 1 суп.л.
1 и 1/2 ч.л. сол
бяло пшенично брашно /пресято /530 г по рецептата,
като на мен ми се получи течно тестото и се
наложи да прибавя 1 ч.ч. /без 2 суп.л/ още брашно,
което направих, лъжица по лъжица и с ръка
опипах тестото.
суха мая 7 г
слънчогледови ядки 1 суп.л. / другият път още една ще прибавя/
ПРИГОТВЯНЕ:
Хлябът изпекох в хлебопекарна Silver Crest.
Извадих контейнерчето от хлебопекарната и
намазах с олио, с помощта на силиконова четка,
както и двете бъркалки.
Изсипах топлата вода, олио, сол, захар и пресято
брашно, най-отгоре сухата мая.
Върнах обратно контейнерчето в хлебопекарната.
Затворих капака на машината и
пуснах на програма 1 /нормален хляб/, за хляб 1 кг, степен
на препичане бързо, за 2ч.и 15 минути.
След сигнала за добавяне, прибавих слънчогледовите семки.
Щом се изпече хляба, поисках да потъмня коричката
на хляба и стартирах програма печене 15 при мен,
за 10 минути.
Отворих хлебопекарната и изчаках 10 минути,
след което обърнах хляба и сложих върху решетка,
завих с месал.
Добър апетит!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар