неделя, 24 април 2022 г.

ВЕЛИКДЕНСКИ КУРАБИИ С ПОРТОКАЛОВА КОРА И СЛАДКО ОТ СМОКИНИ

 

ПРОДУКТИ:

кисело мляко 200 г
сода за хляб 1 ч.л.
яйца 2 бр.
захар 1 ч.ч.
ванилия 1 бр.
настъргана портокалова кора
сок от 1/2 портокал
сладко от смокини
мас разтопена 1/2 ч.ч.
брашно 500 г + 1 и 1/2ч.ч.още в процеса на месене
лъжица по лъжица, до отлепяне на тестото от съда.
и още:
белтък 1 бр.
орехови ядки млени

ПРИГОТВЯНЕ:

Киселото мляко се разбърква със содата за хляб и
се оставя да шупне.
Яйцата се разбиват със захарта.
Към тях се добавя ванилия и
настъргана портокалова кора,
сок от портокал, ванилия, разтопена мас.
Всичко това се изсипва във формата на
хлебопекарната, добавя се пресятото брашно.
Включва се програма паста /11/, за 15 
минути, 2 пъти.
Тестото се оставя да почине 10 минути,
след което с намазнени ръце се оформят топчета,
като пълнеж се слага сладко от смокини,
 и се нареждат в тава, върху хартия за печене.
Отгоре се намазват с разбит белтък
и се поръсват с натрошени орехови ядки.
Курабийките се пекат в предварително
загрята фурна, на 180 градуса, с вентилатор.
Поднасят се с кафе или чай.
Като количаство излизат 40 бр.

НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !







Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.






Няма коментари:

Публикуване на коментар