четвъртък, 28 април 2022 г.

РЪЖЕНО-ПШЕНИЧЕН ХЛЯБ


Продукти:
ръжено- пшенично брашно 530 г ( специална смес,заедно с мая,сол и захар)
топла вода( леко топла) 350 мл
олио 2 суп.л.
ракия 2 суп.л.
семена 2 суп.л.

Приготвяне:

Хлябчето е замесено и изпечено в хлебопекарна Silver crest.
В контейнерът на хлебопекарната се сипва топлата вода, олиото и ракията.
Прибавя се пресятото брашно и хлебопекарната се включва на програма 9 месене, за 10 минути, два пъти.
След това се включва програма 12, месене на тесто за пица, за 45 минути.
След като се замеси тестото се изважда от хлебопекарната. Махат се бъркалките и отново се слага тестото, като е отупано с малко брашно и с нож са направени 3 резки.
Поръсва се с микс семена и се включва програма 15 печене, за 1 час.
След привършване на програмата, контейнерът се изважда, а след 10 минути освобождава готовият, изпечен хляб.
Слага се върху метална скара и се завива с памучна кърпа.













Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар