Лесни и бързи хрупкави банички с готови кори.
ПРОДУКТИ:
кори за баница /турски с диаметър 60 см/ 3 бр.
яйца 2 бр.
олио 1/2 ч.ч.
сирене 200 г
кисело мляко 3,6 % 200 г
сода за хляб 1 ч.л.
масло 20 г /разтопено за намазване накрая/
сусамено семе 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват с вилица.
В киселото мляко се поставя сода за хляб, изчаква се да шупне
и се прибавя към яйцата.
Разбърква се. Смесва се с половината олио.
Сиренето се натрошава.
Корите се разгъват и се нарязват през средата с ножица.
Ползат се само 3 кори, за 6 банички.
Всяка половинка от кората се намазва с четчица, потопена
в олио, страничните краища и се сгъват, към средата,
така че да образува нещо, като правоъгълник.
С лъжица се полива от сместа, навсякъде по кората.
Всяка кора се навива на руло, а после се сгъва на три.
Така навити баничките се поставят върху хартия за
печене в еър фрайър Вортекс /може да ползвате и фурна/,
а с останалата част от яйченомлечната смес се намазват отгоре.
Поръсват се със сусамено семе.
Слагат се да се пекат на програма Bake, на 180 градуса,
за 10 минути, след това 10 минути на 190 градуса, като
последните 5 минути се обръщат.
След като се изпекат баничките се намазват
с разтопено масло, за гланц.
Поднасят се топли, ние ги предпочитаме с кисело мляко.
Насладете им се !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар