вторник, 22 февруари 2022 г.

БАНИЦА С КОРИ НА ЛЕНТИЧКИ

Въздушна, много вкусна, пухкава баница с кори, нарязани на лентички.



ПРОДУКТИ:

кори за баница кръгли с диаметър 60 см 2 бр.
сирене около 200 г
кашкавал 80 г
яйца 5 бр.
олио 1/2 ч.ч.
масло 30 г
кисело мляко 1 ч.ч.
хлебна сода 1/2 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Корите се нарязват с ножица на тънки лентички и се
разпръскват в голяма купа.
В друга купа се чукват 5 яйца,
разбиват се с вилица.
Към тях се прибавя олио, шупналото кисело мляко с
прибавената в него хлебна сода,
натрошено сирене и настърган кашкавал.
Разбърква се нежно с ръце.
Ползвам форма за печиво за еднократна употреба с 
диаметър 20 см,
която се намазва предварително с олио и се
поръсва с брашно.
Сипва се сместа, като отгоре се поставят парченца масло.
Баницата се слага да се пече в загрята фурна,
на 200 градуса, за 20-25 минути.
Щом се изпече се напръсква
 с вода и се покрива с кърпа.
Сервира се топла с айрян или компот.
ДОБЪР АПЕТИТ!









 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар