Въздушна, много вкусна, пухкава баница с кори, нарязани на лентички.
ПРОДУКТИ:
кори за баница кръгли с диаметър 60 см 2 бр.
сирене около 200 г
кашкавал 80 г
яйца 5 бр.
олио 1/2 ч.ч.
масло 30 г
кисело мляко 1 ч.ч.
хлебна сода 1/2 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Корите се нарязват с ножица на тънки лентички и се
разпръскват в голяма купа.
В друга купа се чукват 5 яйца,
разбиват се с вилица.
Към тях се прибавя олио, шупналото кисело мляко с
прибавената в него хлебна сода,
натрошено сирене и настърган кашкавал.
Разбърква се нежно с ръце.
Ползвам форма за печиво за еднократна употреба с
диаметър 20 см,
която се намазва предварително с олио и се
поръсва с брашно.
Сипва се сместа, като отгоре се поставят парченца масло.
Баницата се слага да се пече в загрята фурна,
на 200 градуса, за 20-25 минути.
Щом се изпече се напръсква
с вода и се покрива с кърпа.
Сервира се топла с айрян или компот.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар