понеделник, 30 август 2021 г.

ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА НА СКАРА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

 Когато правим зимнина на село, традиция в

нашето семейство е да си изпечем месо на жар или на скара.

След като сложихме топеницата с тиквички, компотите от малини

и къпини, печените чушки да се стерилизират, дойде ред и за приготвяне

 на вкусната и бърза вечеря, като нямахме нужда дори от гарнитура,

зеленчуците бяха на шишчето.

И всичко с подръчни материали...



ПРОДУКТИ:
  • пилешко филе
  • лук 2-3 глави
  • червени чушки 3 бр.
  • тиквичка 1 бр.
  • чери домати около 6-7 бр.
  • олио 1-2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото месо се нарязва на еднакви по големина хапки, слага се в купа, като се поръсва със сол и черен пипер, полива се с малко олио и се разбърква.
Зеленчуците се измиват.
Тиквичката се избира мъничка и се нарязва на колелца. 
Чери доматките се нарязват на две части.
Лукът се обелва и нарязва на четвъртинки.
Пиперките се нарязват на парчета с големина на пилешките хапки.
На дървени шишчета се набождат месото и зеленчуците.
Пекат се на добре загрята скара, като се обръщат от всички страни.
Пилешките шишчета се сервират топли върху препечени филийки.
Стават много вкусни, не са сухи, тъй като самите зеленчуци не позволяват на месото да остане сухо.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !








Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право




Няма коментари:

Публикуване на коментар