Пържените чушки с доматен сос са една от вкусните гозби на баба,
която се готви във всяко българско семейство.
"Вкусотия, която няма равна през лятото", както много обичат да казват.
ПРОДУКТИ:
- зелени чушки 1 кг
- домати 1 кг
- чесън 1 глава
- дафинов лист 1 бр.
- бахар 2 бр.
- черен пипер 1/2 ч.л.
- сол 1/2 ч.л.
- захар щипка
- магданоз 1/4 връзка
- олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките се измиват и подсушават, за да не пръскат при пърженото.
Загрява се мазнина в дълбок тиган.
Слага се сол /няколко щипки/ в олиото, защото солта поема влагата, която се отделя от чушките и това намалява пръскането.
Чушките се нареждат в тигана, като се пържат към 8-10 минути.
Изваждат в купа с капак, за да се белят по-лесно.
Доматите се измиват и настъргват на едро ренде.
Чесънът се обелва и нарязва на парченца.
В същата мазнина, в която сме пържили чушките се запържва чесънът, след това се
прибавят настърганите домати, бахар /който се вади по-късно/, дафинов лист, сол, захар и черен пипер.
Слага се капак и се оставя ястието да къкри 10 минути, под капак.
След това се добавят обелените чушки, за да поврат за няколко минути, заедно с доматения сос.
Ястието се маха от котлона и се поръсва с магданоз.
Вкусно е както топло, така и студено.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар