вторник, 9 март 2021 г.

МЕСО ПО ФРЕНСКА РЕЦЕПТА С ГЪБИ И КАРТОФКИ

Храната във френската кухня е великолепна.
 Днес попаднах на лесна рецепта,в която се приготвя едновременно
вкусно месо с гарнитура.
Подходяща за ежедневна вечеря, а също и за празничен повод.
Гостите непременно ще оценят вкуса на
крехко, печено месо с гъби и картофки.
Ястието отнема около 60 минутии  и е за две порции.
Аз увеличих продуктите за 3 порции.


ПРОДУКТИ :
за 2 -ма
  • свинско месо от контра филе 400 г
  • картофи 300 г
  • пресни гъби 80 г
  • лук 150 г
  • кашкавал 70 г
  • майонеза 40 г/ аз не сложих,че нямах и замених с масло/
  • царевично брашно 10 г
  • млян черен пипер 
  • сол
  • розмарин
  • мащерка / добавих от мен/
  • растително масло
  • масло 20 г
за декорация:
  • маслини
  • магданоз
  • чери домат
  • мащерка сушена /добавих от мен/
ПРИГОТВЯНЕ :

Нарежете месото с остър нож на парчета, с дебелина 2 см.
Панирайте в смес от царевично брашно, сол и черен пипер.
Изпържете за кратко /2, 3 / минути в добре загрят тиган,
намазан с малко мазнина.
Намажете тавичката, в която ще печете ястието с мазнина и 
добавете около половината лук и ситно нарязаните пънчета от гъби.
Обелете картофите и ги нарежете на дебели кръгли филийки.
Сварете ги във вода, до полуготовност.
Наредете ги върху лука и гъбите.
Поръсете със сол, черен пипер и розмарин.
Над картофите подредете изпърженото месо.
Върху него наредете лук / който сме нарязали на пръстени и леко сме 
запекли в тиган до златисто/.
Над лука сложете останалите резенчета гъби, мащерка.
Настържете на ситно кашкавал, дебел пласт.
Сложете майонеза върху кашкавала./за съжаление аз не разполагах
с майонеза и наредих парченца масло/
Печете на 180 градуса, около 40 минути, до златисто кафява коричка.
Сервирайте с маслини, магданоз и чери домат.
ДОБЪР АПЕТИТ!


















 Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар