Храната във френската кухня е великолепна.
Днес попаднах на лесна рецепта,в която се приготвя едновременно
вкусно месо с гарнитура.
Подходяща за ежедневна вечеря, а също и за празничен повод.
Гостите непременно ще оценят вкуса на
крехко, печено месо с гъби и картофки.
Ястието отнема около 60 минутии и е за две порции.
Аз увеличих продуктите за 3 порции.
ПРОДУКТИ :
за 2 -ма
- свинско месо от контра филе 400 г
- картофи 300 г
- пресни гъби 80 г
- лук 150 г
- кашкавал 70 г
- майонеза 40 г/ аз не сложих,че нямах и замених с масло/
- царевично брашно 10 г
- млян черен пипер
- сол
- розмарин
- мащерка / добавих от мен/
- растително масло
- масло 20 г
за декорация:
- маслини
- магданоз
- чери домат
- мащерка сушена /добавих от мен/
ПРИГОТВЯНЕ :
Нарежете месото с остър нож на парчета, с дебелина 2 см.
Панирайте в смес от царевично брашно, сол и черен пипер.
Изпържете за кратко /2, 3 / минути в добре загрят тиган,
намазан с малко мазнина.
Намажете тавичката, в която ще печете ястието с мазнина и
добавете около половината лук и ситно нарязаните пънчета от гъби.
Обелете картофите и ги нарежете на дебели кръгли филийки.
Сварете ги във вода, до полуготовност.
Наредете ги върху лука и гъбите.
Поръсете със сол, черен пипер и розмарин.
Над картофите подредете изпърженото месо.
Върху него наредете лук / който сме нарязали на пръстени и леко сме
запекли в тиган до златисто/.
Над лука сложете останалите резенчета гъби, мащерка.
Настържете на ситно кашкавал, дебел пласт.
Сложете майонеза върху кашкавала./за съжаление аз не разполагах
с майонеза и наредих парченца масло/
Печете на 180 градуса, около 40 минути, до златисто кафява коричка.
Сервирайте с маслини, магданоз и чери домат.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар