Сотираните гъби са бърз начин за приготвяне на вкусно хапване.
ПРОДУКТИ :
за двама, приготвяне 15 минути
- зехтин екстра върджин 1 суп.л.
- масло 1 суп.л.
- гъби 250 г
- сол 1/2 ч.л.
- черен пипер 1/4 ч.л.
- чесън 2 скилидки пресовани
- бял винен оцет по-малко от 1/4 ч.ч.
- сок от 1/2 лимон
- магданоз 2,3 суп.л.
- сушени манатарки 1 суп.л.
- вода от накиснатите манатарки 2 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ :
Гъбите се измиват и почистват.
Подсушават се.
В тиган се загрява олио и масло в равно количество, докато маслото се разтопи.
Добавят се гъбите /пънчетата ги отделих за супа/ и се готвят 2 минути,
без да се разбъркват.
Подправят се със сол, черен пипер и чесън.
Готвят се още 7 минути, на умерен котлон.
Сипва се оцет, лимонов сок, водата от накиснатите манатарки
и се готвят още няколко минути.
Котлонът се изключва и се добавя нарязания магданоз.
Сотираните гъби се поднасят с препечени филийки.
Сервирайте и се насладете на вкусните сотирани гъби!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар