сряда, 10 март 2021 г.

СОТИРАНИ ГЪБИ

Сотираните гъби са бърз начин за приготвяне на вкусно хапване.


ПРОДУКТИ :
 за двама, приготвяне 15 минути

  • зехтин екстра върджин 1 суп.л.
  • масло 1 суп.л.
  • гъби 250 г
  • сол 1/2 ч.л.
  • черен пипер 1/4 ч.л.
  • чесън 2 скилидки пресовани
  • бял винен оцет по-малко от 1/4 ч.ч.
  • сок от 1/2 лимон
  • магданоз 2,3 суп.л.
  • сушени манатарки 1 суп.л.
  • вода от накиснатите манатарки 2 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ :

Гъбите се измиват и почистват.
Подсушават се.
В тиган се загрява олио и масло в равно количество, докато маслото се разтопи.
Добавят се гъбите /пънчетата ги отделих за супа/ и се готвят 2 минути, 
без да се разбъркват.
Подправят се със сол, черен пипер и чесън. 
Готвят се още 7 минути, на умерен котлон.
Сипва се оцет, лимонов сок, водата от накиснатите манатарки 
и се готвят още няколко минути.
Котлонът се изключва и се добавя нарязания магданоз.
Сотираните гъби се поднасят с препечени филийки.
Сервирайте и се насладете на вкусните сотирани гъби!







Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар