Сладко-кисел, китайски, пилешки стил,
който да споделите с цялото си семейство
за 3 порции:
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
- пилешко филе 750 г
- яйца 3 бр.
- лук 2 глави
- червена пиперка 1 бр.
- гъби 3 бр.
- брокули 150-200 г/замразени/
- соев сос 4 суп.л.
- кетчуп 4 суп.л.
- вода 4 суп.л.
- сокът от 1/2 лимон /среден/
- настъргана лимонова кора 1/3 каф.л.
- мед 4 суп.л.
- царевично нишесте 6-7 суп.л.с връх
- балсамов оцет 1 ч.л.
- олио за пържене
- сол
- черен пипер
- сусам за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото филе се нарязва на хапки.
Яйцата се разбиват с тел, добавя се соев сос и се разбъркват.
Прибавят се към пилешкото месо.
Оставя се да престои за 1 час.
През това време се нарязват лука, пиперката, гъбите, на едро.
Гъбите се минават през огъня, за съвсем кратко време.
Смесват се с размразените и подсушени брокули, пиперката, лука.
Към тях се добавя 2 суп.л олио, овкусяват се със сол, черен пипер,
и се задушават в тиган.
След като са се мариновали пилешките хапки, се смесват с
царевично нишесте и се разбъркват.
Пържат се в гореща мазнина, на разстояние, до златист цвят.
Сосът се приготвя, като в тиган се смесват мед, кетчуп,
вода, сок от лимон, балсамов оцет, кора от лимон,
в показаните количества и се оставя да ври, до гъста консистенция.
Готовите пилешки хапки се изваждат в дълбока чиния или
купа и се смесват с приготвения сос.
Отгоре се поръсва сусам.
Пелешките хапки в сладко-кисел сос се сервират върху задушените зеленчуци.
Ястието се консумира топло.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар