понеделник, 8 март 2021 г.

ПИЛЕ В СЛАДКО-КИСЕЛ СОС

Сладко-кисел, китайски, пилешки стил, 
който да споделите с цялото си семейство




ПРОДУКТИ:
за 3 порции:
  • пилешко филе 750 г
  • яйца 3 бр.
  • лук 2 глави
  • червена пиперка 1 бр.
  • гъби 3 бр.
  • брокули 150-200 г/замразени/
  • соев сос 4 суп.л.
  • кетчуп 4 суп.л.
  • вода 4 суп.л.
  • сокът от 1/2 лимон /среден/
  • настъргана лимонова кора 1/3 каф.л.
  • мед 4 суп.л.
  • царевично нишесте 6-7 суп.л.с връх
  • балсамов оцет 1 ч.л.
  • олио за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • сусам за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото филе се нарязва на хапки.
Яйцата се разбиват с тел, добавя се соев сос и се разбъркват.
Прибавят се към пилешкото месо.
Оставя се  да престои за 1 час.
През това време се нарязват лука, пиперката, гъбите, на едро.
Гъбите се минават през огъня, за съвсем кратко време.
Смесват се с размразените и подсушени брокули, пиперката, лука.
Към тях се добавя 2 суп.л олио, овкусяват се със сол, черен пипер,
и се задушават в тиган.
След като са се мариновали пилешките хапки, се смесват с
царевично нишесте и се разбъркват.
Пържат се в гореща мазнина, на разстояние, до златист цвят.
Сосът се приготвя, като в тиган се смесват мед, кетчуп,
вода, сок от лимон, балсамов оцет, кора от лимон, 
в показаните количества и се оставя да ври, до гъста консистенция.
Готовите пилешки хапки се изваждат в дълбока чиния или 
купа и се смесват с приготвения сос.
Отгоре се поръсва сусам.
Пелешките хапки в сладко-кисел сос се сервират върху задушените зеленчуци.
Ястието се консумира топло.
ДОБЪР АПЕТИТ !














Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                       за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

също да посетите  фейсбук страниците ми:


  или пък да се включите в кулинарните ни групи
  "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар