НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
☑️гъби печурки 300 г / едри /
☑️сирене 150 г /намачкано с вилица/
☑️кашкавал 100 г /настърган/
☑️яйца 2 бр.
☑️мащерка
☑️сол
☑️черен пипер
☑️магданоз /стръкче за украса/
☑️масло 1/2 пак. от 125 г
☑️вода 1 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ :
Гъбите се измиват и почистват.
Отстраняват се пънчетата.
Гъбите се поръсват със сол и черен пипер и се нареждат
в намаслена тава.
Във всяка гъбка се слага парченце масло.
Яйцата се разбиват и смесват с раздробеното сирене,
настъргания кашкавал, мащерка и черен пипер.
Гъбите се напълват с приготвената плънка.
В тавичката, около гъбите се сипва 1 ч.ч. вода.
От останалото масло се слага парченце върху всяка
пълна гъбка.
Пекат се на 220 градуса, за 30 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ !
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар