неделя, 21 март 2021 г.

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ

Любима, лесна рецепта за пълнени гъби с кашкавал, сирене и яйца.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

☑️гъби печурки 300 г / едри /

☑️сирене 150 г /намачкано с вилица/

☑️кашкавал 100 г /настърган/

☑️яйца 2 бр.

☑️мащерка

☑️сол

☑️черен пипер

☑️магданоз /стръкче за украса/

☑️масло 1/2 пак. от 125 г

☑️вода 1 ч.ч.


ПРИГОТВЯНЕ :


Гъбите се измиват и почистват.

Отстраняват се пънчетата.

Гъбите се поръсват със сол и черен пипер и се нареждат

в намаслена тава.

Във всяка гъбка се слага парченце масло.

Яйцата се разбиват и смесват с раздробеното сирене, 

настъргания кашкавал, мащерка и черен пипер.

 Гъбите се напълват  с приготвената плънка.

В тавичката, около гъбите се сипва 1 ч.ч. вода.

От останалото масло се слага парченце върху всяка 

пълна гъбка.

Пекат се на 220 градуса, за 30 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ  !









Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар