понеделник, 15 март 2021 г.

ГУЛАШ

Гулашът е ястие от унгарската кухня.
Готви се със говеждо месо, лук, чушки,червен пипер.
Приготвя се най-често, като яхния.
Сервира се обикновено с картофено пюре, качамак.
Тъй като у дома не се харесва говеждото месо,
експериментирах със свинско месо.
Получи се много вкусно и зарадвах близките си.


ПРОДУКТИ:
  • свинско месо 500 г /контра филе/
  • лук 2 глави
  • морков 1 бр.
  • доматена паста/пюре/ 2 суп.л.
  • брашно 2 суп.л.
  • вода 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист 2 бр.
  • олио 3,4 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Месото се нарязва на средни кубчета и запържва в мазнина, до зачервяване.
Лукът се нарязва на кубчета, морковът на колелца
и се прибавят към месото.
Зеленчуците си пускат сок и месото се готви до изпаряване на течността.
Добавя се брашно, разбърква се.
След това се прибавя доматена паста, червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист, топла вода.
Слага се капак на тенджерата и ястието ври на слаб котлон 60 минути.

За картофеното пюре:

Картофите /4 броя едри/се измиват и сваряват в тенджера под налягане,
за 10-15 минути.
Изваждат се в купа и се намачкват се с преса.
Поръсват се със сол и черен пипер, може индийско орехче и се
смесват с 1/4 пакетче масло от 125 г.
Картофеното пюре се олажда за кратко време,
след което се сервира в чиния и отгоре се нарежда месото, полято със вкусния сос.
Добър апетит!







Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Кухня за всеки" 
https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.



















Няма коментари:

Публикуване на коментар