неделя, 21 февруари 2021 г.

СВИНСКО МЕСО С ДРОБ И ЗЕЛЕВА ЧОРБА

Едно сезонно, зимно ястие, вкусотия от село.


ПРОДУКТИ:
  • свинско месо от плешка, шарено 400 г
  • свински черен дроб 400 г
  • лук 4 глави
  • чесън 1 глава
  • сухи чушки 4,5 бр.
  • зелева чорба около 800 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют пипер
  • кимион
  • мас 3 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Свинското месо и дробът се нарязват на късчета.
Дробът се изкисва, да му се махне кръвта /така го харесваме/.
Лукът се нарязва на дребно.
Чесънът се обелва на силидки, част от които се нарязват, другите остават цели.
Месото се задушава в мазнината до полуомекване, след което се добавя дроба.
Разбърква се.
Прибавя се нарязания лук и чесън.
Поръсва се с черен и червен пипер, кимион, чубрица, люто.
Добавят се сухите чушки, зелева чорба.
Ястието се похлюпва с капак и се оставя да се готви на по-слаб котлон, докато лукът поомекне и месото започне да се къса.
Поднася се топло.
ДОБЪР АПЕТИТ!






                                                Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар