Едно сезонно, зимно ястие, вкусотия от село.
ПРОДУКТИ:
- свинско месо от плешка, шарено 400 г
- свински черен дроб 400 г
- лук 4 глави
- чесън 1 глава
- сухи чушки 4,5 бр.
- зелева чорба около 800 мл
- черен пипер
- червен пипер
- лют пипер
- кимион
- мас 3 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Свинското месо и дробът се нарязват на късчета.
Дробът се изкисва, да му се махне кръвта /така го харесваме/.
Лукът се нарязва на дребно.
Чесънът се обелва на силидки, част от които се нарязват, другите остават цели.
Месото се задушава в мазнината до полуомекване, след което се добавя дроба.
Разбърква се.
Прибавя се нарязания лук и чесън.
Поръсва се с черен и червен пипер, кимион, чубрица, люто.
Добавят се сухите чушки, зелева чорба.
Ястието се похлюпва с капак и се оставя да се готви на по-слаб котлон, докато лукът поомекне и месото започне да се къса.
Поднася се топло.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар