Домашно, класическо мезе, което няма да затрудни никой при приготвянето му,
а и близките ви ще останат доволни от резултата.
ПРОДУКТИ:
- свинско месо от бут 600 г
- едра сол 300 г
- червен пипер 40-50 г
- кимион 1каф.л.
- чубрица 2 ч.л.
- сух чесън 1/2 каф.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Взема се цяло парче от свински бут и се разделя на 3 приблизително еднакви части.
В кутия от сирене /малка/или друг съд и се слага едра сол,
нареждат се парчетата месо и се покриват със сол.
Оставят се за 4 часа за да си поемат солта, след което се измиват и слагат
в студена вода, за 2 часа.
Подсушават се с домакинска хартия.
От едната страна на всяко парче месо се прикрепя разтворен кламер,
с който ще се закачи месото да се суши или канапен конец.
Върху хартия за печене се смесва червен пипер, сух чесън, кимион и чубрица.
Месото се овалва в подправките и се закачва на студено и проветриво място,
да се суши.
Сушеното месо стана готово за 3 дни.
Може да се консумира веднага, а останалите парчета се прибират в
полиетиленови торбички във фризер и могат да траят до лятото.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар