вторник, 23 февруари 2021 г.

СУШЕНО СВИНСКО МЕСО ОТ БУТ

Домашно, класическо мезе, което няма да затрудни никой при приготвянето му,
 а и близките ви ще останат доволни от резултата.


ПРОДУКТИ:

  • свинско месо от бут 600 г
  • едра сол 300 г
  • червен пипер 40-50 г
  • кимион 1каф.л.
  • чубрица 2 ч.л.
  • сух чесън 1/2 каф.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Взема се цяло парче от свински бут и се разделя на 3 приблизително еднакви части.
В  кутия от сирене /малка/или друг съд и се слага едра сол, 
нареждат се парчетата месо и се покриват  със сол.
Оставят се за 4 часа за да си поемат солта, след което се измиват и слагат 
в студена вода, за 2 часа.
Подсушават се с домакинска хартия.
От едната страна на всяко парче месо се прикрепя разтворен кламер, 
с който ще се закачи месото да се суши или канапен конец.
Върху хартия за печене се смесва червен пипер, сух чесън, кимион и чубрица.
Месото се овалва в подправките и се закачва на студено и проветриво място, 
да се суши.
Сушеното  месо стана готово за 3 дни.
Може да се консумира веднага, а останалите парчета се прибират в
полиетиленови торбички във фризер и могат да траят до лятото.








Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар