НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- свинско мляно месо 600 г
- ориз 1 ч.ч. непълна
- домат 1 бр.
- чери домати 4,5 бр./може и без тях/
- лук 1 глава
- домашен бульон 1 суп.л.
- олио
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- чубрица
- магданоз 1/3 връзка
- вода 1 ч.ч.
за бешамела:
- яйца 2 бр.
- кисело мляко 300 г
- брашно 2 суп.л непълни
- сол
- черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът, доматът и магданозът се нарязват на ситно.
В нагорещен тиган в повече мазнина се запържва лука.
Добавя се мляното месо и се пържи, докато стане на трохи.
Прибавя се ориз и нарязания домат, овкусява се със сол, домашен бульон, черен пипер, червен пипер, чубрица и се разбърква.
Слага се 1 чаша с вода и сместа ври, докато ориза поеме водата.
Оставя се настрана да изстине.
Добавя се магданоз и се разбърква.
През това време камбите се измиват и почистват от семена и дръжки, като капаците се запазват.
Надупчват се на няколко места с вилица или дървено шишче.
Слагат се в намазнена тава, посоляват се отвътре и се напълват с охладената плънка.
Във всяка камба се слага капак.
Измежду тях се слагат чери домати.
Прибавя се гореща вода, около 2 ч.ч и се сипва върху камбите.
Полива се със струйка олио и тавата се покрива с фолио.
Слага се да се пече за 40 минути, на 200 градуса, след което се маха фолиото и дръжките на камбите.
Сосът се приготвя като се разбиват яйцата и към тях се прибавя кисело мляко, брашно, сол, черен пипер.
Разпределя се върху чушките, разбърква се и се запича, за 10 минути.
Ястието се поднася с нарязан магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар