четвъртък, 5 ноември 2020 г.

ПЪЛНЕНИ КАМБИ С КАЙМА И ОРИЗ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • свинско мляно месо 600 г
  • ориз 1 ч.ч. непълна
  • домат 1 бр.
  • чери домати 4,5 бр./може и без тях/
  • лук 1 глава
  • домашен бульон 1 суп.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз 1/3 връзка
  • вода 1 ч.ч.
за бешамела:
  • яйца 2 бр.
  • кисело мляко 300 г
  • брашно 2 суп.л непълни
  • сол
  • черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Лукът, доматът и магданозът се нарязват на ситно.
В нагорещен тиган в повече мазнина се запържва лука.
Добавя се мляното месо и се пържи, докато стане на трохи.
Прибавя се ориз и нарязания домат, овкусява се със сол, домашен бульон, черен пипер, червен пипер, чубрица и се разбърква.
Слага се 1 чаша с вода и сместа ври, докато ориза поеме водата.
Оставя се настрана да изстине. 
Добавя се магданоз и се разбърква.
През това време камбите се измиват и почистват от семена и дръжки, като капаците се запазват. 
Надупчват се на няколко места с вилица или дървено шишче.
Слагат се в намазнена тава, посоляват се отвътре и се напълват с охладената плънка.
Във всяка камба се слага капак. 
Измежду тях се слагат чери домати.
Прибавя се гореща вода, около 2 ч.ч и се сипва върху камбите. 
Полива се със струйка олио и тавата се покрива с фолио.
Слага се да се пече за 40 минути, на 200 градуса, след което се маха фолиото и дръжките на камбите.
Сосът се приготвя като се разбиват яйцата и към тях се прибавя кисело мляко, брашно, сол, черен пипер.
Разпределя се върху чушките, разбърква се и се запича, за 10 минути.
Ястието се поднася с нарязан магданоз.
ДОБЪР  АПЕТИТ!










Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                           за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.
























 

Няма коментари:

Публикуване на коментар