неделя, 15 ноември 2020 г.

ПЪЛНЕНО ПИЛЕШКО ФИЛЕ СЪС СПАНАК И КАШКАВАЛ



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
  • пилешко филе  2 бр.
  • спанак 300 г / ползвах замразен/
  • кашкавал около 100 г
  • пресен лук 3 стръка
  • масло 20 г
  • розмарин пресен 1 китка /ползвах сушен 1 каф.л./
  • зехтин 2-3 суп.л
  • сол
  • черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

Във всяко пилешко филе се прави дълбок процеп, получава се нещо като джоб, който се пълни с  плънка по желание.
Ако вече се срязали предварително пилешкото филе, не се безбокойте, то няма да се отвори, защото ще се запечата в тиган.
Замразеният спанак се нарязва, както и пресния лук.
Задушава се  в 1 супена лъжица зехтин и щом омекне се прибавя спанака.
Разбърква се няколко минути, слага се сол и черен пипер.
Филетата се пълнят с тази плънка, добавят се резени кашкавал, овкусява се със сол и черен пипер и се запечатват в тиган със загрят зехтин , за 2-3 минути , от всяка страна.
След това филетата се запичат за 10 минути в загрята фурна, на 220 градуса.
Изваждат се и се връщат на котлона, където се  разтопяват 20 г масло, добавя се розмарин и филетата се обливат с мазнината, за да станат още по-сочни и ароматни.
Филетата се поднасят топли, върху канапе от картофено пюре.
ДОБЪР  АПЕТИТ  !












Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                           за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар