НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
- пилешко филе 2 бр.
- спанак 300 г / ползвах замразен/
- кашкавал около 100 г
- пресен лук 3 стръка
- масло 20 г
- розмарин пресен 1 китка /ползвах сушен 1 каф.л./
- зехтин 2-3 суп.л
- сол
- черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Във всяко пилешко филе се прави дълбок процеп, получава се нещо като джоб, който се пълни с плънка по желание.
Ако вече се срязали предварително пилешкото филе, не се безбокойте, то няма да се отвори, защото ще се запечата в тиган.
Замразеният спанак се нарязва, както и пресния лук.
Задушава се в 1 супена лъжица зехтин и щом омекне се прибавя спанака.
Разбърква се няколко минути, слага се сол и черен пипер.
Филетата се пълнят с тази плънка, добавят се резени кашкавал, овкусява се със сол и черен пипер и се запечатват в тиган със загрят зехтин , за 2-3 минути , от всяка страна.
След това филетата се запичат за 10 минути в загрята фурна, на 220 градуса.
Изваждат се и се връщат на котлона, където се разтопяват 20 г масло, добавя се розмарин и филетата се обливат с мазнината, за да станат още по-сочни и ароматни.
Филетата се поднасят топли, върху канапе от картофено пюре.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар