НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- картофи едри 2 бр.
- пилешко филе 1 бр.
- лук 1 глава червен
- зелена пиперка 1 бр.
- червена пиперка 1 бр.
- балсамов оцет 1 ч.л.
- кашкавал да настъргване 50 г
- сол
- черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се сваряват в подсолена вода.
Аз ползвах тенджера под налягане, в нея става бързо, за около 15 минути.
Изваждат се в чиния, леко се притискат да се пукнат и с лъжичка се издълбават по средата, но не до края.
Картофите се посоляват и в тях се слага по малко масло.
Оставят се настрана и се приготвя плънката.
Лукът и пиперките се нарязват на кубчета и се запържват съвсем за малко, в мазнина.
Добавя се балсамов оцет и се овкусява със сол и черен пипер.
Плънката се пълни в издълбаните картофи, след което се запичат, за 10 минути.
Изваждат се, настъргва се кашкавал и отново се запичат, до разтопяването му.
Така приготвени пълнените картофи може да се хапнат със зелена салатка, зелева салатка с моркови, а защо не и с млечен чеснов сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар