неделя, 1 ноември 2020 г.

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ:
  • картофи едри 2 бр.
  • пилешко филе 1 бр.
  • лук 1 глава червен
  • зелена пиперка 1 бр.
  • червена пиперка 1 бр.
  • балсамов оцет 1 ч.л.
  • кашкавал да настъргване 50 г
  • сол
  • черен пипер
НАЧИН  НА  ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите се сваряват в подсолена вода. 
Аз ползвах тенджера под налягане, в нея става бързо, за около 15 минути.
Изваждат се в чиния, леко се притискат да се пукнат и с лъжичка се издълбават по средата, но не до края.
Картофите се посоляват и в тях се слага по малко масло. 
Оставят се настрана и се приготвя плънката.
Лукът и пиперките се нарязват на кубчета и се запържват съвсем за малко, в мазнина.
Добавя се балсамов оцет и се овкусява със сол и черен пипер.
Плънката се пълни в издълбаните картофи, след което се запичат, за 10 минути.
Изваждат се, настъргва се кашкавал и отново се запичат, до разтопяването му.
Така приготвени пълнените картофи може да се хапнат със зелена салатка, зелева салатка с моркови, а защо не и с млечен чеснов сос.

ДОБЪР  АПЕТИТ!













                                          Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                                                                за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

















 

Няма коментари:

Публикуване на коментар