НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
✅1 кг пилешко месо от гърди
✅4 бр. праз лук
✅1 ч.л. черен пипер
✅1 с.л. червен пипер
✅1/2 ч.ч. олио
✅червена чушка за декорация
✅1 суп.л. брашно
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете пилешкото на кубчета.
Празът почистете добре и нарежете на едро.
Сложете половината от праза на дъното на дълбока тенджера с незалепващо дъно, отгоре подредете пилешките късчета и върху тях - останалия праз-лук.
Поръсете със сол, черен пипер, червен пипер, след което излейте върху праза и олиото.
Долейте с вода, след което оставете ястието да къкри на тих огън, докато месото стане готово.
Малко преди да дръпнете от огъня, размийте брашно с малко вода за сгъстяване на соса.
Ястието се поднася топло.
За декорация отгоре се нарязва червена, леко люта чушка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар