вторник, 24 ноември 2020 г.

ПИЛЕШКО С ПРАЗ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

✅1 кг пилешко месо от гърди

✅4 бр. праз лук

✅1 ч.л. черен пипер

✅1 с.л. червен пи­пер

✅1/2 ч.ч. олио

✅червена чушка за декорация

✅1 суп.л. брашно 

ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете пилешкото на кубчета. 

Празът почистете добре и нарежете на едро.

Сложете половината от праза на дъното на дълбока тенджера с незалепващо дъно, отгоре подредете пилешките късчета и върху тях - останалия праз-лук.

Поръсете със сол, черен пипер, червен пипер, след което излейте върху праза и олиото. 

Долейте с во­да, след което оставете ястието да къкри на тих огън, докато месото стане готово.

Малко преди да дръпнете от огъня, размийте брашно с малко вода за сгъстяване на соса.

Ястието се поднася топло.

За декорация отгоре се нарязва червена, леко люта чушка.

ДОБЪР АПЕТИТ!




 Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                           за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар