Оризови топки, подобни на аранчини, приготвени по мой вкус.
Вкусни и лесни за приготвяне!
Лека вечеря!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- ориз 1/2 ч.ч.
- 4 яйца
- галета 1 пак./не се ползва цялото/
- индийско орехче
- настърган пармезан /аз замених с дърпан кашкавал на конци/ 50 г
- сол
- бульон 1 кубче/ аз разполагах с такъв за ориз, но може и друг/
- черен пипер
- магданоз 2 китки
- масло и олио за пържене
НАЧИН ЗА ПРИГОТВЯНЕ:
В тенджера с подсолена вода се добавя ориза и се вари около 15 минути,
като се разбърква често.
Преди края на варенето се слага малка бучка масло, разбърква се и
се покрива с кърпа, след което се слага капак и се изважда от котлона.
Оризът е попил цялата вода.
Премества се в купа и се смесва с настърган кашкавал, 2 яйца, 2 суп.л.галета, нарязан магданоз, черен пипер, индийско орехче.
Бульонът се натрошава и се разтваря в 2 сул.л гореща вода.
Изчаква се да се охлади и се сипва в сместа.
Продуктите се разбъркват добре и с лъжица за сладолед се оформят еднакви топки,
колкото кайсии.
С навлажнени ръце се дооформят и се овалват първо в брашно,
потапят се в разбитите яйца и последно в галета.
Пържат се в загрята смес от масло и олио, за около 5-7 минути до златисто кафяво.
Изваждат се върху домакинска хартия и се сервират топли със сос или подходяща салата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар