неделя, 1 ноември 2020 г.

ОРИЗОВИ ТОПКИ

Оризови топки, подобни на аранчини, приготвени по мой вкус.
Вкусни и лесни за приготвяне!
Лека вечеря!



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ:
  • ориз 1/2 ч.ч.
  • 4 яйца
  • галета 1 пак./не се ползва цялото/
  • индийско орехче
  • настърган пармезан /аз замених с дърпан кашкавал на конци/ 50 г
  • сол
  • бульон 1 кубче/ аз разполагах с такъв за ориз, но може и друг/
  • черен пипер
  • магданоз 2 китки
  • масло и олио за пържене
НАЧИН ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

В тенджера с подсолена вода се добавя ориза и се вари около 15 минути, 
като се разбърква често.
Преди края на варенето се слага малка бучка масло, разбърква се и 
се покрива с кърпа, след което се слага капак и се изважда от котлона.
Оризът е попил цялата вода.
Премества се в купа и се смесва с настърган кашкавал, 2 яйца, 2 суп.л.галета, нарязан магданоз, черен пипер, индийско орехче.
Бульонът се натрошава и се разтваря в 2 сул.л гореща вода. 
Изчаква се да се охлади и се сипва в сместа.
Продуктите се разбъркват добре и с лъжица за сладолед се оформят еднакви топки, 
колкото кайсии. 
С навлажнени ръце се дооформят и се овалват първо в брашно, 
потапят се в разбитите яйца и последно в галета.
Пържат се в загрята смес от масло и олио, за около 5-7 минути до златисто кафяво.
Изваждат се върху домакинска хартия и се сервират топли със сос или подходяща салата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
















Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.




Няма коментари:

Публикуване на коментар