събота, 31 октомври 2020 г.

ПАНИРАН КАРФИОЛ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • карфиол 500 г
  • яйца 2 бр.
  • брашно 4 суп.л.
  • прясно мляко 1 ч.ч.
  • хлебна сода щипка
  • сол 1 суп.л.
  • вода 1 л
  • олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Карфиолът се разделя на розички, като се разрязва твърдата му коренова част, почистват се зелените листа в цвета му.
Слага се в тенджера с гореща подсолена вода, където ври между 6-8 минути, след което се изважда с решетъчна лъжица в купа.
Яйцата се разбиват, заедно с малко сол, прясно мляко, сода и брашно до гладка консистенция.
Карфиолът се отцежда и се прибавя в яйчената смес, където се разбърква с ръка.
Мазнината се загрява в тиган и една по една се сипват напоените розички цветно зеле.
Пържат се докато станат златисти.
Изваждат се върху домакинска хартия, за да не са мазни.
Поднасят се с кисело мляко, чесън, зехтин и копър.

ДОБЪР АПЕТИТ!












Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.







Няма коментари:

Публикуване на коментар