НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- карфиол 500 г
- яйца 2 бр.
- брашно 4 суп.л.
- прясно мляко 1 ч.ч.
- хлебна сода щипка
- сол 1 суп.л.
- вода 1 л
- олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Карфиолът се разделя на розички, като се разрязва твърдата му коренова част, почистват се зелените листа в цвета му.
Слага се в тенджера с гореща подсолена вода, където ври 5-6 минути, след което се изважда с решетъчна лъжица в купа.
Яйцата се разбиват, заедно с малко сол, прясно мляко, сода и брашно до гладка консистенция.
Карфиолът се отцежда и се прибавя в яйчената смес, където се разбърква с ръка.
Мазнината се загрява в тиган и една по една се сипват напоените розички цветно зеле.
Пържат се докато станат златисти.
Изваждат се върху домакинска хартия, за да не са мазни.
Поднасят се с кисело мляко, чесън, зехтин и копър.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар