Идеята за чипса е от тв канала 24 Kitchen, гледайки чаровната кулинарка Йоли.
ПРОДУКТИ:
- тиквичка 1 бр.
- моркови 2 бр.
- вода 2 ч.ч.
- сол 1 ч.л.
- брашно за овалване
- олио за пържене
- лед
- цедено кисело мляко 2 с.л с връх
- чесново песто 1 ч.л.
- копър
Тиквичката и морковите се измиват и почистват.
Престояват за кратко в купа с вода, за да омекнат и по-лесно да се нарежат.
С белачка се нарязват на тънки и фини ленти, които се слагат в купа с вода и
сол /саламура/, за да си поемат солта. Около час.
След това саламурата се изхвърля и в купата се сипва студена вода, кубчета лед, лентите от тиквичка и моркови.
Всяка лента се изважда, топва се в брашно от двете страни и се пържи в горещо олио.
Изваждат се върху домакинска хартия.
По този начин тиквичките и морковите стават безумно хрупкави !
Поднесох ги с топка смесено, цедено кисело мляко с чесново песто, поръсени с копър.
А може и с млечно-чеснов сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар