събота, 4 юли 2020 г.

ЧИПС ОТ ТИКВИЧКИ И МОРКОВИ

Идеята за чипса е от  тв канала 24 Kitchen, гледайки чаровната кулинарка Йоли.



ПРОДУКТИ:
  • тиквичка 1 бр.
  • моркови 2 бр.
  • вода 2 ч.ч.
  • сол 1 ч.л.
  • брашно за овалване
  • олио за пържене
  • лед
и още:
  • цедено кисело мляко 2 с.л с връх
  • чесново песто 1 ч.л.
  • копър
ПРИГОТВЯНЕ:

Тиквичката и морковите се измиват и почистват. 
Престояват за кратко в купа с вода, за да омекнат и по-лесно да се нарежат.
С белачка се нарязват на тънки и фини ленти, които се слагат в купа с вода и
сол /саламура/, за да си поемат солта. Около час.
След това саламурата се изхвърля и в купата се сипва студена вода, кубчета лед, лентите от тиквичка и моркови.
Всяка лента се изважда, топва се в брашно от двете страни и се пържи в горещо олио.
Изваждат се върху домакинска хартия.
По този начин тиквичките и морковите стават безумно хрупкави !
Поднесох ги с топка смесено, цедено кисело мляко с чесново песто, поръсени с копър.
А може и с млечно-чеснов сос.

ДОБЪР АПЕТИТ!















Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар