неделя, 7 юни 2020 г.

ПЪЛНЕНИ КАРТОФКИ

Може да вечеряте с такива пълнени картофки. 
Много вкусно, здравословно и удовлетворяващо!


ПРОДУКТИ:
  • картофи едри 4 бр.
  • меко сирене или извара 200 г
  • копър 1/2 връзка
  • чесново песто 1 ч.л. по тази рецепта    или 2 скилидки чесън/ пресовани/
  • чери домати 5,6 бр.
  • масло 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин клонче
ПРИГОТВЯНЕ:

Измийте картофите и направете напречни разрези. 
Поставете парченце масло във всеки от тях и обвийте във алуминиево фолио. 
Поставете обвитите картофи в тавичка, поръсете със сол и черен пипер и печете за 50 минути, на 220 градуса. 
Докато се пекат картофите направете плънката. 
Намачкайте сиренето с вилица, прибавете нарязан копър, чесново песто или чесън, 
черен пипер.
Нарежете чери доматите. 
Щом се изпекат картофите, извадете ги и ги напълнете с плънката. 
Сложете нарязаните чери домати, клонче розмарин и запечете за 10 минути, на вентилатор, само отгоре. 
Може да настържете отгоре кашкавал, аз пропуснах, така ми е по-вкусно.

ДОБЪР АПЕТИТ!








Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар