Може да вечеряте с такива пълнени картофки.
Много вкусно, здравословно и удовлетворяващо!
ПРОДУКТИ:
- картофи едри 4 бр.
- меко сирене или извара 200 г
- копър 1/2 връзка
- чесново песто 1 ч.л. по тази рецепта или 2 скилидки чесън/ пресовани/
- чери домати 5,6 бр.
- масло 30 г
- сол
- черен пипер
- розмарин клонче
Измийте картофите и направете напречни разрези.
Поставете парченце масло във всеки от тях и обвийте във алуминиево фолио.
Поставете обвитите картофи в тавичка, поръсете със сол и черен пипер и печете за 50 минути, на 220 градуса.
Докато се пекат картофите направете плънката.
Намачкайте сиренето с вилица, прибавете нарязан копър, чесново песто или чесън,
черен пипер.
Нарежете чери доматите.
Щом се изпекат картофите, извадете ги и ги напълнете с плънката.
Сложете нарязаните чери домати, клонче розмарин и запечете за 10 минути, на вентилатор, само отгоре.
Може да настържете отгоре кашкавал, аз пропуснах, така ми е по-вкусно.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар