ПРОДУКТИ:
- одрински кори за баница 2 бр. /с диаметър 60 см/
- краве сирене 200 г
- яйца 3 бр.
- олио 1/2 ч.ч.
- масло 30 г
- хлебна сода 1 каф.л.
- кисело мляко 1/2 ч.ч. + 3 с.л за отгоре
За плънката се разбиват 2 яйца, добавя се натрошено сирене, 1/2 ч.ч. кисело мляко,
хлебна сода и част от олиото.
Корите се нарязват с ножица, през средата /получават се общо 4 кори/.
Всяка кора се намазва с мазнина / от останалото количество/ и се поръсва с част от приготвената плънка.
Навива се на руло и се поставя в тава, върху хартия за печене.
Последното яйце се разбива, заедно с 3 супени лъжици кисело мляко, 1 с.л.олио и се разпределя върху навитата баница.
Отгоре се поставят парченца масло.
Баницата се пече в загрята фурна, на 200 градуса, на долна скара, на вентилатор, за 20-25 минути.
Щом се изпече баницата се изважда от фурната, напръсква се с вода и се оставя да изстине.
Получава се много сочна, вкусна баница.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар