събота, 6 юни 2020 г.

ВИТА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ



ПРОДУКТИ:
  • одрински кори за баница 2 бр. /с диаметър 60 см/
  • краве сирене 200 г
  • яйца 3 бр.
  • олио 1/2 ч.ч.
  • масло 30 г
  • хлебна сода 1 каф.л.
  • кисело мляко 1/2 ч.ч. + 3 с.л за отгоре
ПРИГОТВЯНЕ:

За плънката се разбиват 2 яйца, добавя се натрошено сирене, 1/2 ч.ч. кисело мляко, 
хлебна сода и част от олиото.
Корите се нарязват с ножица, през средата /получават се общо 4 кори/.
Всяка кора се намазва с мазнина / от останалото количество/  и се поръсва с част от приготвената плънка.
Навива се на руло и се поставя в тава, върху хартия за печене.
Последното яйце се разбива, заедно с 3 супени лъжици кисело мляко, 1 с.л.олио и се разпределя върху навитата баница.
Отгоре се поставят парченца масло.
Баницата се пече в загрята фурна, на 200 градуса, на долна скара, на вентилатор, за 20-25 минути.
Щом се изпече баницата се изважда от фурната, напръсква се с вода  и се оставя да изстине.
Получава се много сочна, вкусна баница.

ДОБЪР АПЕТИТ!










Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.




















Няма коментари:

Публикуване на коментар