вторник, 23 юни 2020 г.

ПАННА КОТА С ЧЕРЕШИ

С вкус на лято ! Няма такъв вкус! 
Леко изкушение, което няма да затрудни дори и начинаещите в кухнята.



ПРОДУКТИ:
За 3 чашки
  • череши 1 ч.ч.
  • захар 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко 150 мл
  • сладкарска сметана 150 мл
  • ванилия
  • желатин 10 г
  • вода 3 с.л.
  • червена сладкарска боя на върха на дървено шишче
ПРИГОТВЯНЕ:

Желатинът се слага в чаша, заедно с 3 супени лъжици вода.
Оставя се да набъбне.
Черешите се измиват, почистват се от костилки и дръжки.
Нарязват се на четвъртинки и се смилат на пюре, в блендер.
В блендера се добавя 150 мл прясно мляко, и отново се пасира. 
Целта е сместа да стане съмсем гладка.
Прецежда се. 
На върха на дървено шишче се слага червена сладкарска боя за добиване на цвета. Разбърква се.
В касерола се загрява 150 мл сладкарска сметана. 
Добавя се захар, ванилия.
Бърка се до разтопяване на захарта.
Към това се добавя прецедената смес с мляко и череши, и набъбналия желатин.
Разбърква се с бъркалка няколко минути, след което се оставя да се охлади.
Готовата панна кота се прецежда се отново, за да остане съвсем гладка и се прехвърля  в каничка.
Щом се охлади достатъчно, се пълнят приготвените чашки.
Отнасят се  в хладилника, до пълно изстудяване на десерта.
Аранжира се с черешка, и листенце от мента.

НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!










Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.










Няма коментари:

Публикуване на коментар