сряда, 24 юни 2020 г.

ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ С ЛИМОНОВ СОС И КАПЕРСИ

Изключително леко и вкусно ястие !
С уникален сос !



ПРОДУКТИ:
за 2 порции:
  • пилешки пържоли от бут 2 бр. почистени от кожата
  • чесън 3 скилидки /аз сложих чесново песто 1 ч.л./
  • лук 1 глава
  • каперси 1 суп.л.
  • масло 50 г
  • олио 1 суп.л.
  • резени лимон 5,6 бр.
  • сокът на 1/2 лимон
  • пилешки бульон 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз 1 китка
ПРИГОТВЯНЕ:

За рецептата пилешките пържоли могат да се приготвят по 2 начина: да се панират в брашно и да се изпържат или да се изпекат на скара.
Предпочетох втория начин. 
Пилешките пържоли се начукват от двете страни, поръсват се със сол и черен пипер, леко се намазняват и се пекат на скара. 
Не трябва да прегорят, а да са сочни.
В тиган се загрява олиото и маслото, добавят се пържолите и се изпържват съвсем леко, колкото да замиришат на масло. 
Изваждат се в чиния.
В същата мазнина се добавят нарязаните на ситно лук, чесън или честново песто.
След това се прибавят каперсите, разбърква се.
Следва пилешкия бульон, лимоновия сок, резените лимон. 
Изчаква се сосът да кипне. 
Пилешките пържоли се връщат в тигана, сосът се готви на слаб огън, докато се сгъсти. 
Пилешките пържоли се сервират топли, поръсени с магданоз.
ВКУСНО!









Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар