Зеленчуковата супа се приготвя лесно и бързо.
Тя е много ароматна.
Позната ни е още като градинарска супа.
Обичаме да я хапваме дори студена с натрошено сирене.
ПРОДУКТИ:
- моркови 2 бр.
- зелена пиперка 1 бр.
- червена пиперка 1 бр.
- зелен боб 10 бр.
- фиде 2 суп.л.
- картофи 3 бр.
- лук 1 глава
- олио 3 суп.л.
- магданозени дръжки 1/3 връзка
- чубрица
- сол
- черен пипер
- жълтък 1 бр.
- сок от 1/4 лимон
- домашен зеленчуков бульон 1 ч.л. по тази рецепта: https://mytasted.blogspot.com/2019/08/blog-post_17.html?fbclid
- вода 1 и 1/2 л
ПРИГОТВЯНЕ:
Всички зеленчуци се измиват и почистват.
Лукът, морковът и пиперките се смилат в блендер, картофите се нарязват на кубчета, магданозените дръжки се наситняват.
Зеленият боб се нарязва на дребно и се попарва предварително.
В тенджерка се сипва 1,5 л вода и щом заври се добавя сол, олио, домашния бульон, лука, морковите и зеления боб. След като омекнат се прибавят пиперки, картофи, магданозени дръжки, чубрица и фиде. Супата се готви до сваряване на фидето. Застройва се с жълтък и лимонов сок. Накрая се подправя с черен пипер.
ДОБЪР АПЕТИТ !
ДОБЪР АПЕТИТ !
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар