неделя, 28 юни 2020 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА

Зеленчуковата супа се приготвя лесно и бързо. 
Тя е много ароматна. 
Позната ни е още като градинарска супа.
Обичаме да я хапваме дори студена с натрошено сирене.


ПРОДУКТИ:
  • моркови 2 бр.
  • зелена пиперка 1 бр.
  • червена пиперка 1 бр.
  • зелен боб 10 бр.
  • фиде 2 суп.л.
  • картофи 3 бр.
  • лук 1 глава
  • олио 3 суп.л.
  • магданозени дръжки 1/3 връзка
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • жълтък 1 бр.
  • сок от 1/4 лимон
  • домашен зеленчуков бульон 1 ч.л. по тази рецепта: https://mytasted.blogspot.com/2019/08/blog-post_17.html?fbclid
  • вода 1 и 1/2 л
ПРИГОТВЯНЕ:

Всички зеленчуци се измиват и почистват.
Лукът, морковът и пиперките се смилат в блендер, картофите се нарязват на кубчета, магданозените дръжки се наситняват.
Зеленият боб се нарязва на дребно и се попарва предварително. 
В тенджерка се сипва 1,5 л вода и щом заври се добавя сол, олио, домашния бульон, лука, морковите и зеления боб. След като омекнат се прибавят пиперки, картофи, магданозени дръжки, чубрица и фиде. Супата се готви до сваряване на фидето. Застройва се с жълтък и лимонов сок. Накрая се подправя с черен пипер.

ДОБЪР АПЕТИТ !




Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар