Бързи и лесни чеснови питки без мая!
С тях непременно ще очаровате близките си !
ПРОДУКТИ:
- яйце 1 бр.
- кисело мляко с масленост 2% 1 ч.ч.
- сода бикарбонат 1 равна ч.л.
- сирене 150 г
- захар 1 каф.л.
- сол 1 каф.л.
- брашно около 500 г
- кашкавал 50 г
- чесново песто 1 суп.л./или пресован чесън/
- масло 50 г
Киселото мляко се смесва със сода бикарбонат и се оставя да шупне.
Сиренето се намачква с вилица.
Яйцето се разбива заедно със солта и захарта.
Добавя се сирене, брашно, което се сипва лъжица по лъжица, докато се получи меко тесто.
Тестото се разточва се на правоъгълник, с дебелина около 1 см.
Разрязва се с нож за пица, на дълги ленти.
Всяка лента се завива на охлюв и леко се разточва с точилка отгоре.
Питките се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
Намазват се с чесново песто / по тази рецепта : https://mytasted.blogspot.com/2020/05/blog-post_72.html?fbclid /
Може да го замените с пресован чесън.
Върху всяка от тях се слага по парченце масло.
Пекат се на 180 г, на фурна с вентилатор за 20-25 минути.
След като се запекат и добият златист цвят, питките се изваждат и отгоре се настъргва кашкавал.
Пекат се до разтопяване на кашкавала.
Лесно и бързо, при това много вкусно !
Чесновите питки се хапват топли.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Не разбрах колко яйца има в рецептата - в продукти пише едно яйце, а в приготвяне: разбива се яйцето и се прибавят сирене, яйце, брашно...
ОтговорИзтриванеСамо 1 яйце се слага,направена е корекция.
ОтговорИзтриване