четвъртък, 25 юни 2020 г.

ПИЛЕШКО НА ТИГАН С ГЪБИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ, ЗАДУШЕН ОРИЗ.

Всички сме привърженици на бързата и вкусна храна в това забързано ежедневие.
Това ястие, наистина се приготвя бързо, лесно и е много вкусно.


ПРОДУКТИ:
  • пилешко месо от бут 300 г
  • лук 1 глава
  • морков 1 бр.
  • зелена пиперка
  • жълта пиперка
  • чесън 2 скилидки
  • гъби 150 г
  • соев сос 1 суп.л.
  • балсамов оцет 1 суп.л.
  • магданоз
  • масло 3 суп.л.
  • сол
  • черен пипер
 за задушения ориз:
  • ориз 1/2 ч.ч.
  • лук 1/2 глава
  • масло 30 г
  • морков 1 бр.
  • гъби 5,6 бр.
  • пилешки бульон в съотношение 1:4 спрямо ориза
  • сол
  • черен пипер на зърна 1/2 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Зеленчуците и гъбите се измиват, почистват и нарязват. 
Пилешкото месо се нарязва на малки хапки.
Задушава се в масло, докато побелее месото. 
Прибавят се лука, ситно нарязания чесън, пиперки, морков, гъби.
Разбъркат се непрекъснато. 
Добавя се соев сос и балсамов оцет. 
Овкусява се със сол и черен пипер.
Отново се разбърква и се готви докато месото е готово.
Лукът, моркова и гъбите се нарязват на ситно и се задушават в тиган. 
Оризът се измива и се прибавя, като се бърка до стъкленост.
Добавя се пилешки бульон, черен пипер на зърна.
Готви се на слаб огън. 
Ястието се поднася топло.
В средата е оформят пилешките хапки, а по края на чинията се разпределя ориза с гъби и зеленчуци.
Поръсва се с магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!




Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар