Всички сме привърженици на бързата и вкусна храна в това забързано ежедневие.
Това ястие, наистина се приготвя бързо, лесно и е много вкусно.
ПРОДУКТИ:
- пилешко месо от бут 300 г
- лук 1 глава
- морков 1 бр.
- зелена пиперка
- жълта пиперка
- чесън 2 скилидки
- гъби 150 г
- соев сос 1 суп.л.
- балсамов оцет 1 суп.л.
- магданоз
- масло 3 суп.л.
- сол
- черен пипер
- ориз 1/2 ч.ч.
- лук 1/2 глава
- масло 30 г
- морков 1 бр.
- гъби 5,6 бр.
- пилешки бульон в съотношение 1:4 спрямо ориза
- сол
- черен пипер на зърна 1/2 ч.л.
Зеленчуците и гъбите се измиват, почистват и нарязват.
Пилешкото месо се нарязва на малки хапки.
Задушава се в масло, докато побелее месото.
Прибавят се лука, ситно нарязания чесън, пиперки, морков, гъби.
Разбъркат се непрекъснато.
Добавя се соев сос и балсамов оцет.
Овкусява се със сол и черен пипер.
Отново се разбърква и се готви докато месото е готово.
Лукът, моркова и гъбите се нарязват на ситно и се задушават в тиган.
Оризът се измива и се прибавя, като се бърка до стъкленост.
Добавя се пилешки бульон, черен пипер на зърна.
Готви се на слаб огън.
Ястието се поднася топло.
В средата е оформят пилешките хапки, а по края на чинията се разпределя ориза с гъби и зеленчуци.
Поръсва се с магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар