неделя, 21 юни 2020 г.

ПАННА КОТА С КАЙСИИ

Да еспериментираме и да зарадваме близките си с лек и ароматен десерт .
Панна кота във вариант с кайсии. 
Услади ни се !


ПРОДУКТИ:
За 4 чашки
  • кайсии 6 бр.
  • захар 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко 150 мл
  • сладкарска сметана 150 мл
  • ванилия
  • желатин 10 г
  • вода 3 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Желатинът се слага в чаша, заедно с 3 супени лъжици вода.
Оставя се да набъбне.
Кайсиите се измиват, почистват се от костилките.
Нарязват се на четвъртинки и се смилат на пюре, в блендер.
В блендера се добавя 150 мл прясно мляко, и отново се пасира. 
Целта е сместа да стане съмсем гладка.
Прецежда се.
В касерола се загрява 150 мл сладкарска сметана. 
Добавя се захар, ванилия.
Бърка се до разтопяване на захарта.
Към това се добавя прецедената смес с мляко и кайсии, и набъбналия желатин.
Разбърква се с бъркалка няколко минути, след което се оставя да се охлади.
Готовата панна кота се прецежда се отново, за да остане съвсем гладка и се прехвърля  в каничка.
Щом се охлади достатъчно, се пълнят приготвените чашки.
Отнасят се  в хладилника, до пълно изстудяване на десерта.
Аранжира се с парченца плод, кайсиева ядка и листенце от индрише.

НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!













Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар