Да еспериментираме и да зарадваме близките си с лек и ароматен десерт .
Панна кота във вариант с кайсии.
Услади ни се !
ПРОДУКТИ:
За 4 чашки
- кайсии 6 бр.
- захар 3/4 ч.ч.
- прясно мляко 150 мл
- сладкарска сметана 150 мл
- ванилия
- желатин 10 г
- вода 3 с.л.
Желатинът се слага в чаша, заедно с 3 супени лъжици вода.
Оставя се да набъбне.
Кайсиите се измиват, почистват се от костилките.
Нарязват се на четвъртинки и се смилат на пюре, в блендер.
В блендера се добавя 150 мл прясно мляко, и отново се пасира.
Целта е сместа да стане съмсем гладка.
Прецежда се.
В касерола се загрява 150 мл сладкарска сметана.
Добавя се захар, ванилия.
Бърка се до разтопяване на захарта.
Към това се добавя прецедената смес с мляко и кайсии, и набъбналия желатин.
Разбърква се с бъркалка няколко минути, след което се оставя да се охлади.
Готовата панна кота се прецежда се отново, за да остане съвсем гладка и се прехвърля в каничка.
Щом се охлади достатъчно, се пълнят приготвените чашки.
Отнасят се в хладилника, до пълно изстудяване на десерта.
Аранжира се с парченца плод, кайсиева ядка и листенце от индрише.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар