сряда, 17 юни 2020 г.

ПАНИРАНИ ТИКВИЧКИ, ЗАПЕЧЕНИ С ДОМАТ И КАШКАВАЛ

Вкусно лятно ястие, което не отнема много време и се хареса у дома.


ПРОДУКТИ:
  • тиквички 2 бр. средни 
  • домати 4 бр.
  • кашкавал настърган 1 ч.ч. /непълна/
  • брашно 2 с.л.
  • яйца 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • копър китка
  • магданоз китка 
  • растителна мазнина за пържене
  • зехтин 1 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Тиквичките се измиват и нарязват на кръгчета.
Посоляват се и се овалват в брашно. 
Яйцата се разбиват със сол и черен пипер. 
Тиквичките се потапят в разбитите яйца и се пържат в нагрята мазнина. 
Изваждат се върху домакинска хартия.
Доматите се измиват и нарязват на кръгчета. 
В тавичка се нареждат панираните тиквички и върху всяка се слага по кръгче домат. 
Доматите се поръсват със сол и черен пипер, магданоз и се поливат със струйка зехтин.
Запичат се във фурната за 10 минути, след което се  изваждат. 
Отгоре се настъргва кашкавал, отново се запичат, до разтопяване на кашкавала.
Тиквичките се поднасят, поръсени с магданоз и копър, заедно с чесново песто, което приготвих по тази рецепта:
https://mytasted.blogspot.com/2020/05/blog-post_72.html?fbclid или със скилидки чесън.

ДОБЪР АПЕТИТ!








Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар