Ако очаквате гости и искате приятно да ги изненадате ви предлагам да им поднесете това сладко изкушение. А защо не и на любимите ви хора ?!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
за 4 купички
за ягодовата смес:
- ягоди 1 и 1/2 ч.ч.
- захар 2 с.л.
- вода 1 с.л.
- изцеден лимон 1 ч.л.
- сладкарска сметана 200 мл
- прясно мляко 200 мл
- захар 4 с.л.
- желатин 10 г
- вода 3 с.л.
- ванилия
- листа от мента за украса
- ягоди 4 бр.
Желатинът се накисва в 3 с.л. студена вода и се изчаква да набъбне 5,10 минути.
В касерола се слагат сладкарска сметана и прясно мляко. Разбъркват се. Добавя се захар, набъбналия желатин и отново се разбърква. Загрява се до кипене, до разтваряне захарта и желатина. Изкарва се настрани де се охлади, добавя се ванилия.
Приготвят се чаши или купички и сместа се разпределя в тях.
Купичките се прибират в хладилник, за да се стегнат /около 3,4 часа/.
Ягодите се измиват, почистват и нарязват. Слагат се в касерола, заедно със захарта, водата и лимонов сок. Така врат около 5,6 минути, след което се охлаждат.
Щом кремът се стегне ягодовата смес се разпределя отгоре.
Панакотата се поднася с по една разрязана ягодка и листенце от мента.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар