за 2 бр.
за белият слой:
- сладкарска сметана 120 мл
- прясно мляко 120 мл
- захар 20 г
- желатин 1/2 пак. от 10 г
- ванилия
- сладкарска сметана 120 мл
- прясно мляко 120 мл
- захар 20 г
- желатин 1/2 пак. от 10 г
- черен шоколад 80 г
- бял шоколад 30 г настърган
- ягоди 2 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1/2 пакетче желатин се накисва в 3 с.л. вода до набъбване. В тенджерка се смесват сладкарска сметана 120 мл и 120 мл прясно мляко. Добавя се захар, ванилия и набъбналия желатин. Оставя се да ври до разтварянето на захарта и желатина. След това се охлажда и се сипва в поставени под наклон чаши. Чашите се прибират в хладилник за 3,4 часа, докато белият слой се стегне.
След като това стане, се накисва другия желатин. Приготвянето на кафевият слой става по същия начин, както белият с тази разлика, че се добавя начупен черен шоколад, ванилия не се слага и се бърка до разтопяването му.
Охлажда се и се сипна до белия слой. Охлажда се 3,4 часа в хладилник, след което се украсява с ягодка и настърган бял шоколад.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар