сряда, 20 май 2020 г.

ДВУЦВЕТНА ПАНАКОТА


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
за 2 бр.
за белият слой:

  • сладкарска сметана 120 мл
  • прясно мляко 120 мл
  • захар 20 г
  • желатин 1/2 пак. от 10 г
  • ванилия
за кафевият слой :
  • сладкарска сметана 120 мл
  • прясно мляко 120 мл
  • захар 20 г
  • желатин 1/2 пак. от 10 г
  • черен шоколад 80 г
за украса:
  • бял шоколад 30 г настърган
  • ягоди 2 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1/2 пакетче желатин се накисва в 3 с.л. вода до набъбване. В тенджерка се смесват  сладкарска сметана 120 мл и 120 мл прясно мляко. Добавя се захар, ванилия и набъбналия желатин. Оставя се да ври до разтварянето на захарта и желатина. След това се охлажда и се сипва в поставени под наклон чаши. Чашите се прибират в хладилник за 3,4 часа, докато белият слой се стегне.
След като това стане, се накисва другия желатин. Приготвянето на кафевият слой става по същия начин, както белият с тази разлика,  че се добавя начупен черен шоколад, ванилия не се слага и се бърка до разтопяването му.
Охлажда се и се сипна до белия слой. Охлажда се 3,4 часа в хладилник, след което се украсява с ягодка и настърган бял шоколад.
ДА ВИ Е СЛАДКО!







Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"


Снимките от този блог са обект на авторско право.





Няма коментари:

Публикуване на коментар